Magyarországon is elérhető a Philips csúcstévéje

A mikrolencsés technológiát használó OLED908 nem lesz kifejezetten olcsó.

Az ígéreteknek megfelelően a Philips idén ősszel tényleg a boltokba küldi a legnagyobb tudású televízióját. Ez az OLED908, amely az LG Display által fejlesztett és gyártott mikrolencsés OLED panelre, illetve a házon belül készülő, új generációs P5 processzorra épül.


[+]

A kijelző 4K felbontású, a fénysűrűsége elméletileg eléri a 2000 cd/m² értéket, és természetesen szavatolja a nagy dinamikatartományú tartalmak megjelenítését, az óriási fényerőnek köszönhetően pedig a HDR effekt kifejezetten látványos. A maximális képfrissítési frekvencia 120 Hz, és az AMD FreeSync Premium Pro támogatás sem hiányzik. Megkapta a négyoldalas Ambilight rendszert, amely jelenleg a legfejlettebbnek számít, és képes dinamikusan változó fényglóriát varázsolni a képernyő köré. A tervezők terméket a szokásosnál sokkal erőteljesebb, jobb megszólalást produkáló, 3.1 csatornás, Bowers & Wilkins integrált hangrendszerrel látták el.


[+]

A közelmúltban egy nemzetközi eseményen jelentették be, hogy a modell értékesítését megkezdik. Itt Danny Tack, a vállalat stratégiai fejlesztési igazgatója kerek-perec kijelentette, hogy a mikrolencsés (MLA) technológiát jobbnak tartja, mint a kvantumpontos OLED eljárást. Ebből pedig az következik, hogy a várakozások ellenére a Philips mégsem lép be a QD-OLED táborba.

A Philips OLED908 már megjelent egy magyar webáruházban is. Egészen pontosan az 55 hüvelykes verziója, amiért pedig 1 005 000 forintot kérnek el. Szóval a nagy tudás az árán is meglátszik, ez nem is lehet kérdés.

Előzmények

Hirdetés