Hirdetés

Az E3-on láthatjuk az ICE Team PlayStation 4-es munkásságát?

Információink szerint a PlayStation 4 az idei E3-on már mutat valamit abból, hogy mégis mire képes a hardver, ha használják is. A Sony egyik nagy előnye a konkurensekkel szemben, hogy fenntart egy mára nagyon híressé vált csapatot. Az ICE Team tulajdonképpen az új eljárások kutatásáért felelős központi technológiai csoport, melyen belül a képzett programozók azért dolgoznak, hogy a japán vállalat saját stúdiói a legjobb technológiákat használhassák, és persze nem elhanyagolható módon az éppen aktuális hardver képességeinek határait kutatják. A PlayStation 4-hez azonban még nem írtak szinte semmit, így nem véletlen, hogy a szakma már nagyon várja, mégis mivel rukkolnak elő a Sony legjobb szakemberei.

A legfrissebb hírek szerint az idei E3-on már láthatunk egy ízelítőt abból, hogy a PlayStation 4-ben mégis milyen tudás rejlik. Az ICE Team ugyanis egy speciális fejlesztőkörnyezeten dolgozott az elmúlt években, melyről jelenleg nem sokat tudni, de a Sony az exkluzív címek esetében nagy szerepet szán neki.

Korábbi pletykák szerint az ICE Team teljes egészében a PlayStation 4 integrációjának kutatását kapta meg fő feladatként, így könnyen lehet, hogy az új fejlesztőkörnyezet is ennek a kihasználását valósítaná meg. A heterogén módon programozható rendszerek területén amúgy is nagy tapasztalatot szerzett a csapat a PlayStation 3 Cell processzorának elemzésénél, és tulajdonképpen a PlayStation 4 APU-ja sem sokban különbözik ettől a koncepciótól. A programozók persze érzik majd a különbséget, hiszen az utóbbi gép adatpárhuzamos végrehajtásra optimalizált rendszere nem igényli tőlük, hogy menedzseljék a szálakat, illetve a vektorizálással sem kell törődni, tehát a Cellnél amúgy nem túl kedvelt, időigényes optimalizálások eltűnnek. Ezzel nyilván hatékonyabb lehet a programozói munka, de a fejlesztőkörnyezetre így is szükség van.

Nagyon érdekes adalék, hogy a Sony nem feltétlenül a vizuális kidolgozást jelöli meg az aktuális generáció legfontosabb szempontjaként, hanem elsődlegesen olyan technológiákat kutatnak, mellyel új szintre emelhető a játékélményt, illetve az adott világ technikai kidolgozottsága.

Valószínűleg az ICE Team új SDK-ját a Naughty Dog veti be először, hiszen utóbbi stúdió a PlayStation 3-as érában is nagyon szorosan együttműködött a Sony központi technológiai csoportjával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés