A fogyatékkal élőket célozza a PlayStation 5 Access Controller

A korábban Project Leonardo néven futó fejlesztés a végletekig konfigurálható.

A Sony még az idei CES-en beszélt a Project Leonardo néven futó fejlesztésről, amely végül PlayStation 5 Access Controller néven mutatkozott be. Ez egy olyan konfigurálható játékvezérlő, amely kifejezetten a fogyatékkal élőket célozza, nekik szeretné egyszerűbbé tenni a játékot, mivel sokaknak a normál gamepad nem optimális megoldás.

Maga az Access Controller csomagjában analóg botkormánysapkák (hagyományos, dóm és golyós), illetve különböző formájú és méretű gombsapkák találhatók, például párnás, lapos, széles, túlnyúló, illetve görbe. Ezekkel könnyen megkülönböztethetővé válik az egyedileg felépíthető vezérlő, és így válik érezhetővé, illetve paraméterezhetővé, hogy melyik funkcióhoz milyen gomb tartozik.

A rendszer kínál még négy 3,5 mm-es AUX portot is, amelyeken keresztül a játékosok saját, speciális eszközöket is csatlakoztathatnak. A további lehetőségek tekintetében két Access Controller is használható egy DualSense vagy DualSense Edge gamepad mellett, így tényleg nagymértékben személyre szabható az élmény.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés