Hirdetés

Portégé Z830 néven jön a Toshiba ultrabookja

A Toshiba bejelentette, hogy még az év vége előtt forgalomba hoznak egy ultrabookot, mely a Portégé Z830 jelzést viseli. A vállalat nagyon nem akar a Macbook Air konkurenciája lenni, így külön kihangsúlyozták, hogy a termék ára 1000 dollár alatt lesz. A kiadott képek mellett számos paramétert is ismertetett a japán cég, így aránylag sokat lehet tudni az érkező újdonságról.

Az 1,13 kg-os masina 13,3 hüvelykes, LED-es háttérvilágítású kijelzőt használ, melynek natív felbontása 1366x768 pixel. A 15,9 mm vastag termékbe 17 wattos TDP fogyasztási osztályba sorolt, Sandy Bridge-es Intel Core processzor kerülhet, így a grafikus számításokról egy HD Graphics 3000-es IGP gondoskodik. A DDR3-as rendszermemória kapacitása maximum 6 GB lehet, az adattárolást pedig egy 128 GB-os SSD-re bízta a gyártó.

Természetesen nem hiányzik az IEEE 802.11 b/g/n-es Wi-Fi sem, ami a vezeték nélküli hálózati kommunikációt teszi lehetővé. A termékbe épített webkamera 1,3 megapixeles paraméterrel rendelkezik, továbbá az ultrabook kezeli az SD-kártyákat, illetve az USB 3.0-s, valamint a HDMI és a D-Sub kimenetek sem hiányoznak majd az újdonságról. A gyártó szerint az akkumulátor nyolc óráig képes biztosítani az energiát a gépezet minimális használata mellett.

A Toshiba Portégé Z830 ígéretesnek tűnik, így ha az 1000 dollár alatt ár nem 999 dollárt jelent, akkor még jó vétel is lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés