Váratlanul bejelentette második generációs 5G-s modemét a Qualcomm

A Snapdragon X50-nek eddig sem volt versenytársa, de az X55-tel tovább emeli a tétet a cég.

A Qualcomm még az előző évben jelentette be a Snapdragon X50 jelzésű 5G-s modemet, amire még senki sem tudott válaszolni a konkurensek közül, de a vállalat nem vár erre, máris bemutatták a második generációs változatot, ami a Snapdragon X55-ös jelzést kapta, és az elődhöz hasonlóan 7 nm-es node-on készül.

A képességek tekintetében a Snapdragon X55 nagyon hasonló az X50-hez, 2G-től 5G-ig támogat mindent, kiemelve az 5G New Radio (NR) mmWave, illetve 6 GHz alatti tartományokat, amelyek jelenleg a legfontosabbak. Az új verzió előnye leginkább a sebesség, ugyanis 5 Gbps-ról 7 Gbps-ra nőtt az elméletileg elérhető letöltési tempó, illetve feltöltés esetén is maximum 3 Gbps-mal lehet számolni.

A fentiek mellett a Qualcomm sokat optimalizált a rendszeren, így az X55-ös verzió energiatakarékosabb az elődjénél, támogatja az adaptív tuningot a 6 GHz alatti tartományra, ami javíthat a lefedettségen a belső terekben. A vállalat azt ígéri, hogy a Snapdragon X55 gyakorlatilag bármilyen 5G-s hálózattal kompatibilis, régiótól függetlenül, ami hatalmas előny lehet az OEM-ek számára.

A Snapdragon X55 mellé érkezik a QTM525 mmWave antennamodul is, amivel a cég komplett csomagot kínál az érdeklődők számára az 5G-hez.

A Qualcomm a mintákat már szállítja az érdeklődőknek. Várhatóan az év végén kerülnek piacra azok a dizájnok, amelyek már a cég második generációs 5G-s platformjára épülnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés