Hirdetés

Rasurbo SC-08 mini toronyház visszafogott igényekhez igazítva

A piacon található számítógépek kínálata mondhatni zavarba ejtően tág, ezért a választás előtt nem árt bizonyos szempontok szerint szűkíteni a kört, hogy nagyobb eséllyel bukkanjunk rá arra a kuckóra, amely valóban kielégíti a feléje támasztott igényeket. Az egyik legmeghatározóbb kritérium a méret, mert egy túlméretezett ház csak feleslegesen foglalja a helyet, de az sem szerencsés, ha egy jövőbeli bővítés következtében hirtelen szűkössé válik a hely.


[+]

Egy német cég, a Rasurbo most egy olyan tornyot mutatott be, amely inkább az egyszerűbb elvárásoknak kíván megfelelni. Az SC-08 méretei 425 x 175 x 370 mm, tömege pedig 3,8 kg; ezekből a paraméterekből már sejthető, hogy beltere maximum microATX szabványú alaplapokat fogad. A kívül-belül fekete ház megjelenése elég egyszerű, előlapja is szimmetrikus elrendezést mutat, például egy irodai környezetben az asztal alatt diszkréten ellátná feladatát. Szemből egy 3,5 és egy 5,25”-es külső meghajtóhely alatt láthatók az előlapi kivezetések, mely csoport 4 x USB 2.0 portból, fejhallgató kimenetből és mikrofon bemenetből áll.


[+]

A légbeömlő nyílások méhsejt szerkezetűek, az elülső és alsó ventilátor elé még porszűrő is került a konfiguráció tisztán tartása végett. Beltere teljesen szokványos, az alaplaptálcán szerelőablaknak és kábel bújtató réseknek nyomát sem látni, bár ez ebben a méretkategóriában nem mindenki számára létszükséglet. A teljes magasságban húzódó merevlemezkeret összesen 4 x 3,5”-es vagy 6 x 2,5”-es adattároló beépítését teszi lehetővé, apró figyelmesség, hogy ehhez rezgéselnyelő rögzítési pontok állnak rendelkezésre. Érdemes még megemlíteni, hogy belsejének elrendezése klasszikus, vagyis a tápegység a ház tetején kapott helyet. A fix merevlemezkeret miatt a rendszerbe illeszthető bővítőkártyák maximális hossza 360 mm. A megfelelő kereszthuzat megteremtése érdekében legfeljebb négy ventilátor állítható hadrendbe, gyárilag azonban egy darabot sem kapunk

A Rasurbo SC-08 mini tornyot két év garancia kíséretében 32,90 euróért lehet beszerezni.

Előzmények

Hirdetés