Hirdetés

Lian Li HTPC alumínium ház thin Mini-ITX alapú konfigurációkhoz

Igazán lapos HTPC-hez eddig leginkább csak gyárilag összeállított kiépítésben lehetett hozzájutni, hiszen ilyen alacsony felépítés speciális alkatrészeket kíván. Viszont az Intel által szabványosított thin Mini-ITX egy újabb lehetőséget adott mind az SFF (Small Form Factor) és All-in-One PC piacnak, mind pedig azoknak, akik maguk szeretik összeválogatni és beüzemelni saját rendszerüket. A Mini-ITX és annak vékony variációja között a különbség, hogy a normál szabvány 44 mm-ben maximalizálja az alaplap magasságát, addig a thin Mini-ITX esetében ezt az értéket 25 mm-re csökkentették. Ebben a kategóriában egyre több alaplap áll rendelkezésre, de a kifejezetten erre specializálódott házakból eddig nem igazán volt túl nagy választék.


[+]

A Lian Li azonban a 2012-es CES alkalmával bejelentett egy érdekes versenyzőt a szegmensbe, a PC-Q05 ultra-alacsony házat, amelyről hivatalos információk és képek csak most láttak napvilágot. A 284 x 47 x 307 mm méretű és 0,8 kg tömegű szerkezet burkolata szálcsiszolt alumíniumból készült, mely modelltől függően ezüst vagy fekete színű lehet. Megjelenése olyan puritán, amilyen csak lehet: előlapja és teteje egyetlen ívesen meghajlított alumínium lemezből áll, mely felületet semmilyen márkajelzés, légbeömlő nyílás vagy csatlakozó nem töri meg, szemből csupán két apró visszajelző LED látható.


[+]

Oldalait már végig sűrűn lyuggatták a megfelelő szellőzés érdekében, valamint ide száműzték a bekapcsoló gombot is, azonban kiegészítő csatlakozók itt sem találhatók, vagyis ez ügyben csak az alaplap I/O paneljéhez fordulhatunk. Belsejében előre sejthetően nem sok mindennek jutott hely, az alaplap és annak tartozékain kívül csupán két darab 2,5”-es adattárolót passzírozhatunk a ház elejébe, ezek „csendes” rögzítéséhez gumi tartóbakokat is mellékelnek a csomagban.


[+]

A Lian Li PC-Q05 megjelenése valamikor áprilisban várható, vételára 89,99 dollár lesz.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés