Régi-új kézikonzollal készül a Nintendo

A Nintendo nem lehet elégedett a 3DS nevű kézikonzollal, mely ugyan nem teljesít rosszul a kasszáknál, de az előd eredményeitől nagyon messze van. A cég valószínűleg úgy gondolja, hogy a 3DS-ért kért 170 dolláros ár nem kevés, de ebből azért nem engednek, így inkább előálltak egy 2DS verzióval. Ahogy ennek a neve is mutatja gyakorlatilag egy sztereó 3D-s funkciótól megfosztott változatról van szó, vagyis a hardver felépítése minden tekintetben megegyezik a 3DS-sel, viszont a kijelző csak hagyományos, úgymond 2D-s tartalmat képes megjeleníteni.

A Nintendo 2DS a specifikációk szempontjából tehát egy butított 3DS, de ez nem olyan nagy gond, mivel nem kevés felhasználó még a sztereó 3D-t támogató verzión is térhatás nélkül játszott, ami jól mutatja, hogy ez a technika a tévék mellett a kisebb eszközök piacán is megbukott. A Nindendo 2DS egyébként új dizájnt is kap, így jobban hasonlít a tabletekre, amivel persze a kihajtható kialakítást is el lehet felejteni. A tervezés során fontos volt a 3DS képességeinek megőrzése, így ha át is alakult a küllem, a gombok és az interfészek megmaradtak, illetve a két kijelző mérete is megegyezik a nagyobbik testvéren található megjelenítőkel.

A Nintendo a sztereó 3D-től megfosztott és újratervezett 2DS-ért 130 dollárt kér majd, a start pedig október 12-én lesz. A termék kompatibilis az összes 3DS, illetve a korábbi DS játékokkal, de előbbi esetben nyilván a térhatást teljesen el kell felejteni. Az új kézikonzol fekete-kék és fekete-piros színkombinációkban érkezik.

A japán cég a Wii U Deluxe verziójának árcédulájához is hozzányúlt, annak ellenére, hogy Satoru Iwata szerint egy ilyen akció nem oldaná meg a helyzetet. Talán nem, de az eladásokat egy picit fellendítheti, pár ütős exkluzív játék bevetésével párhuzamosan.

A 32 GB-os Wii U modell 350 dollár helyett 300 dolláros árszinten folytatja karrierjét, méghozzá szeptember 20-ától. Azt nem tudni, hogy a 8 GB-os Basic modellel mi lesz, hiszen azt ma 300 dollárért lehet megvásárolni. Ez a termék a Nintendo saját bevallása szerint is kevésbé kedvelt, így nem elképzelhetetlen, hogy a cég a jövőben csak a 32 GB-os verziót forgalmazza majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés