Hirdetés

Rengeteg androidos tablet maradhat a raktárakban az ünnepek után

Az elemzők szerint az ünnepek alatt rengeteg tablet fogy majd, de a nagy hasznot az Apple mellett az Amazon és a Barnes & Noble megoldása fogja húzni. A számtalan régi-új termék mellett az IDC továbbra is arra számít, hogy az iPadek erősen szerepelnek majd, míg az androidos megoldások közül az egészen olcsó Kindle Fire és Nook Tablet teljes mértékben a peremvidékre szorítja a többi gyártót. Ennek megfelelően – a piackutató cég szerint – az ünnepek után 3-4 millió tablet is a raktárakban maradhat, ami egyértelműen azt jelentené, hogy a tabletpiacon a szolgáltatás, illetve az alacsony árazás többet számít, mint a hardver képessége. Ezt persze régóta lehet sejteni, de lassan minden érintett vállalat számára világos lesz.

A Kindle Fire és a Nook Tablet elsősorban nem az Apple piacát veszélyezteti, hanem pont, hogy az androidos konkurensektől veszi el a potenciális vásárlókat. Az érintett vállalatok a 2012-es esztendő elején akár árat is csökkenthetnek, hiszen az Amazon és a Barnes & Noble termékei egyszerűen túl jól alkalmazkodnak a piac igényeihez, és a 199 dolláros árazásukkal nem lehet versenyre kelni. Talán ide sorolható még a Kobo Vox névre keresztelt táblagép is, mely szintén olcsó, és a szolgáltatásra helyezi a hangsúlyt, ahogy az a piachoz illik.

A peremvidékre sodródó gyártó számára a Windows 8 jelenti az egyetlen reményt, mely egy ismert terep a legtöbb PC-s gyártónak, így új tableteket lehet az operációs rendszer őszi startjához tervezni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés