Hirdetés

Rengeteg grafikus processzor legyártását tervezi az AMD

Az AMD április elején mutatja be a Radeon HD 4000 család új képviselőit, melyek várhatóan fellendítik a grafikus kártyák piacát. A vállalat gyártópartnerei már gőzerővel készülnek az új termékek debütálására, és rengeteg lapkára adtak le rendelést. Az AMD a hatalmas érdeklődés láttán azonnal változtatott tervein, és jelezte a növekvő igényeket a TSMC és az UMC felé. A kiszivárgott információk szerint közel harmincezer darab 300 mm-es, megmunkálatlan ostyát szerez be majd a két chipgyártó.

Az AMD márciusban hozzávetőlegesen 5000 waferre adott le rendelést, áprilisban ez a mennyiség 9000-re nő, míg a nyár elején várhatóan átlépi a tízezres határt is. Ennek megfelelően az elkövetkező hónapokban rengeteg Radeon grafikus processzort gyártanak le. A vállalat azt reméli, hogy a gyártópartnerek kiemelkedően magas igényeit megfelelően ki tudják majd elégíteni. A megrendelt szilíciumostyák többségén várhatóan az RV740 és az RV790 kódnevű grafikus processzorok fognak kirajzolódni.

Természetesen az AMD a marketingre is kiemelt figyelmet fordít majd. A jövő héten megrendezendő Game Developers Conference kiállításon több bemutatót is tartank majd a vörösök, melyek közül kiemelt érdeklődés mutatkozik a Havok API-t tárgyaló előadásra, ahol a grafikus processzoron való fizikai számításokról fog beszélni az AMD, némi prezentáció keretében.

A konferencián a DirectX 11-et is prezentálja a vállalat, ahol a programozók kaphatnak egy kis útmutatót az új API megfelelő használatáról. Az AMD RV870 kódnéven emlegetett DirectX 11-es chipjéről egyelőre keveset tudni, de a belső információk szerint a rendszer fejlesztése nagyon jó ütemben halad. A debütálás pontos dátuma még nem nyilvános, azonban a gyártói források szerint a Microsoft Windows 7 startjához fog majd igazodni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés