Az új Resident Evilre fókuszál a friss Radeon Software

A 21.5.1-es szoftvercsomag a hibajavításokat sem vetette meg.

Az AMD elérhetővé tette a 21.5.1-es verziószámú Radeon Software kiadást, amely a Metro Exodus PC Enhanced Edition és a Resident Evil Village című játékokhoz kínál megfelelő profilt. Az utóbbi alkotás esetében ez alapvetően jobb teljesítményt biztosít, aminek a hatását az AMD a Radeon RX 6800 XT VGA erejéig le is tesztelte. Ezzel hardverrel akár 13%-os gyorsulás várható az előző meghajtóhoz viszonyítva, de más grafikus vezérlő mellett is elképzelhető hasonló előrelépés, viszont ezt a vállalat konkrétan nem mérte ki.

A fentiek mellett a nemrég megjelent Xbox Game Pass játékokat képes lesz detektálni a Radeon Software, így ezek egyszerűen profilozhatóvá válnak, továbbá maga a csomag számos hibát javít, amelyeket az alábbi felsorolás részletez:

  • Megszűnnek a Disco Elysium textúrahibái a Radeon RX 6000 sorozatú VGA-kon
  • Az új meghajtó biztosan megfelelően detektálja a Rainbow Six Siege képernyőmentéseit, visszajátszásait és felvételeit
  • A Moonlight Blade alkalmazás nem fog összeomlani aktivált sugárkövetés mellett a játék kezdetekor
  • A meghajtó performance metrics funkciója mostantól a valós hőmérsékletet jelzi ki a Ryzen 5 1600-as processzorokon
  • A Radeon RX 6000-es VGA-k bizonyos Payday 2 küldetésben, 4K-s felbontás mellett nem fognak az elvárhatónál kisebb teljesítménnyel futni
  • Megszűnik a zöld képi zavar az egyes előnézeteknél Radeon Software médiafülein, illetve indexképein
  • Új Radeon Software verzióra való frissítés után numerikus padról megadott gyorsbillentyűk biztosan elmenthetők lesznek és megfelelően fognak működni

A 21.5.1-es verziójú, frissített Adrenalin 2020 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 7 és 10 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, 600, Vega, VII, Pro Duo, 5000, 6000, illetve Pro szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Ryzen, az Athlon, az A-szériás, illetve a régebben megjelent, GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező mobil gépekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától.

A Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 21.5.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés