Nem lesz úgynevezett unlocked CPU a Ryzen 7 5800X3D?

Ezzel a fejlesztés szorzózárat kaphat, így a maximális órajele korlátozásra kerülhet.

Ez elmúlt napon több helyen is felütötte a fejét az a pletyka, hogy nem lehet majd tuningolni a Ryzen 7 5800X3D-t. Ezt egyelőre hivatalos forrásból nem erősítették meg, de az AMD, kereskedőpartnereknek fenntartott adatbázisában már látható maga a fejlesztés, amelynek már a CES-en közölték a specifikációját.

Noha ár még nincs hozzárendelve a processzorhoz, azt meg tudjuk erősíteni, hogy a többi Ryzen testvérmodelltől eltérően nincs feltüntetve az Unlocked for Overclockingra vonatkozó adat, ami arra enged következtetni, hogy a Ryzen 7 5800X3D szorzózáras lesz. Ez azért is valószínű, mert az AMD-nek majdnem minden asztali processzora úgynevezett unlocked modell, vagyis a szorzó állítása a megfelelő alaplapokban szabad.

A fentieken túlmenően a Ryzen 7 5800X3D funkciólistájában szintén nincs feltüntetve a AMD Ryzen Master Utility. Na most ezeket akár hozzá is írhatják később, mert a megjelenésig a kereskedőknek szánt adatbázis változhat, ami általánosan jelezve is van. Annyit viszont biztosan meg tudunk állapítani, hogy az Unlocked for Overclocking paraméter és az AMD Ryzen Master Utility jelenleg hiányzik a Ryzen 7 5800X3D adatai közül, és nem tartjuk kizártnak, hogy ezek kihagyása szándékos.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés