Csúnya árat kaphatnak az új Ryzen Threadripper PRO CPU-k

Kínában már elérhető mindhárom, DIY-piacra szánt modell, és egyik sem lett olcsóság – bár utóbbi nem meglepetés.

Egy hete írtunk arról, hogy az AMD a DIY-piacon is beveti a márciusban leleplezett új Ryzen Threadripper PRO sorozatot, pontosabban ennek három legerősebb, Ryzen Threadripper PRO 5995WX, 5975WX és 5965WX jelzésű modelljét.

Arról korábban nem voltak adatok, hogy ezekért mennyit kell majd fizetni a kasszáknál, és az AMD máig nem árulja el ezt az információt, de egy Hoang Anh Phu nevű Twitter felhasználó elárulta, hogy Kínában megjelentek a szóban forgó termékek, és teljesítményüknek megfelelően 47000, 24000, illetve 17200 kínai jüan ellenében lehet hazavinni őket. Ez az Egyesült Államok valutájára átszámítva nagyjából 7000, 3600 és 2600 dollárt jelent.

Bár az árak nem hivatalosak, de azért látszik, hogy nagyon merészen dolgozott az árazópisztoly, gyakorlatilag a legolcsóbb modellnek is igen komoly ára van. Persze a fejlesztések által megcélzott piacon az AMD egyeduralkodó, mivel a legközelebbi versenytársnak az előző generációs Ryzen Threadripper PRO sorozatot tekinthető, ami továbbra is elérhető maradt, ha bárki olcsóbban szeretne extrém teljesítményt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés