A Samsung javít a 830 szériás SSD-k stabilitásán - frissítve!

A Samsung új firmware-t jelentett be az elmúlt év nyarán megjelent 830 szériás SSD-khez. A termékek egész korrekt képességekkel rendelkeznek, így a kasszáknál is jól teljesítenek, de ez nem azt jelenti, hogy hibátlanok. Sajnos az adattárolók hibernálásból való felébresztés után nem mindig működtek megfelelően, illetve esetenként ki is fagytak. Ezt hivatott javítani az év elején megjelent CXM02B1Q jelzésű firmware, mely el is érte célját, de a Samsung bejelentette az újabb CXM03B1Q jelzéssel illetett frissítést, mely a frissítőmodul stabilitását és kompatibilitását növeli.

A legújabb firmware egy frissített Update Tool társaságában letölthető az alábbi weboldalról. A telepítés legegyszerűbb módja a lemezképet letölteni, majd kiírni azt egy optikai lemezre, és arról bootolni. Ezután követni kell a képernyőn megjelenő utasításokat. A frissítés előtt fontos lementeni a tárolt adatokat, ugyanis előfordulhat, hogy többé nem lehet majd azokat elérni.

A Samsung elmondta, hogy az első bekezdésben részletezett hiba ritkán jelentkezett, így csak az ügyfelek egy kis része futott bele. Ettől függetlenül a vállalat minden 830 Series SSD-t birtokló felhasználónak ajánlja a frissítés telepítését, mivel a probléma létezik, és bármikor előjöhet.

Kiegészítés: A Samsung hazai képviselete készített egy pontos leírást a firmware frissítésének menetéről a Magician 3.1-es szoftvert használva. A hírt az alábbi hozzászólás alapján kiegészítettük.

Telepítés menete Windows operációs rendszer esetén:

  • A szoftver kezdőképernyőjén az F/W update gombra kell kattintani.


[+]

  • A felugró üzenetnél a YES gombot kell választani.
  • Ezután a megjelenő felületen a jobb oldalon lévő F/W Download gombra kell kattintani, melynek eredménye egy böngésző ablak, majd a felajánlott, 2 MB-os méretű 830_CXM03B1Q.zip fájlt kell lementeni.
  • A letöltött állományt ki kell tömöríteni, és a benne lévő Win_CXM03B1Q könyvtár, valamint annak tartalma kell a frissítéshez.
  • A középen lévő Browse gombra kattintva kiválasztható az előbb kitömörített Win_CXM03B1Q könyvtár, és ezt az OK gombbal jóvá kell hagyni.


[+]

  • Ezután a Start gombot használva el kell indítani a frissítést.
  • A frissítés végén a program jelzést küld, melyet az OK gombbal tudomásul kell venni, és a számítógép ezután kikapcsol. Amennyiben az OK gombot a felhasználó nem nyomja le, úgy a program húsz másodperc múlva automatikusan leállítja a PC-t.
  • A számítógépet 20 másodperc elteltével lehet visszakapcsolni, és a meghajtó az új firmware-rel tölt be, amit természetesen a Samsung Magician 3.1 információs fülénél le is lehet ellenőrizni.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés