CES 2020: a Samsung extra funkciókkal dobja fel 8K tévéit

Javítottak a felskálázáson, és mostantól fele akkora sávszélesség is elég ugyanolyan képminőséghez.

A Samsung a CES 2020 eseményen kinyilvánította, hogy nagyon bízik a 8K felbontású eszközök elterjedésében. Jó néhány új, ilyen extrémen nagy felbontású modellt mutattak be a kiállításon, amelyeken a hangsúly már nem is a panel részletességén, hanem inkább a különféle extra funkciókon van.

A cégtől megtudtuk, hogy az új QLED 8K sorozat az iparágban az elsők között támogatja a natív 8K tartalmak visszajátszását. 2020-tól a felhasználók QLED 8K tévéjükkel 8K felbontásban rögzített AV1 kódolású videókat is streamelhetnek. A Samsung 2020 QLED 8K TV sorozatának minden egyes tagja ezzel az előtelepített funkcióval érkezik. A vállalat olyan partnerekkel is együttműködik a 8K tartalomközvetítés fejlesztésében, mint a YouTube. Az AI ScaleNet funkció a sávszélesség optimalizálásával zökkenőmentes közvetítést biztosít, hiszen a tartalmak streameléséhez elengedhetetlen a megfelelő minőségű és gyorsaságú internetkapcsolat. A tartalomszolgáltatótól az adatok tömörítve érkeznek meg az eszközre, ezeket a tévé azonnal helyreállítja, a technológiának köszönhetően pedig feleakkora sávszélesség szükséges a streameléshez, mint általában. A Samsung továbbra is az Amazonnal közösen fejleszti ezt a funkciót, a Prime Video SD tartalmait a ScaleNettel alakítják 4K felbontásúra.

A 8K ökoszisztéma iparági szintű kiépítése mellett a QLED 8K sorozat akkor is segít megtapasztalni a 8K felbontás előnyeit, ha a felhasználó alacsonyabb képminőségű tartalommal találkozik. A rendezvényen bemutatták az új generációs 8K Quantum Processzort, amely elméletileg a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás segítségével elemzi és határozza meg minden egyes pixel tulajdonságát, és az eredménynek megfelelően skálázza fel azok megjelenését egy magasabb minőségre. Ezt követően helyreállítja a kivetített kép különböző elemeit és forrásformátumtól függetlenül biztosít 8K-s élményt.

A vállalat kiemelte az új Multi-View funkciót, amely által egy csatlakoztatott mobil eszköz kijelzője egy külön ablakban tükrözhető a tévé nagy képernyőjén. A 14 különböző elrendezéssel a felhasználók személyre szabhatják a tartalmak megjelenését, az osztott képernyős élménytől, egészen a kép a képben opciókig.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés