Hirdetés

Extrém monitorokkal újít a Samsung

A négy új fejlesztés között mindenki megtalálhatja számításait.

A Samsung az idei CES-re négy új monitorral készült, amelyek a maguk kategóriájában igencsak komoly versenyzőnek számítanak. Az extrém igényekre tervezett Odyssey sorozat például rögtön két modellel bővül.

Az 57 hüvelykes kijelzővel rendelkező Odyssey Neo G9 lesz az új csúcs, és elsőként kínál dual UHD, azaz 7680x2160 képpontos megjelenítést. A 1000 mm-es (1000R) rádiuszú ívet használó QLED-es rendszer képaránya 32:9, ráadásul a VESA DisplayHDR 1000 minősítés is megvan, miközben a maximális frissítési rekvencia elérheti a 240 Hz-et. Fontos kiemelni ugyanakkor, hogy a 7680x2160 képpontos felbontás 240 Hz-es megjelenítéséhez muszáj olyan VGA-t alkalmazni, amin van DisplayPort 2.1-es kijelzőkimenet.

Samsung Odyssey Neo G9
Samsung Odyssey Neo G9

Méretben visszafogottabb versenyző az Odyssey OLED G9, amely 49 hüvelykes, 1800 mm-es (1800R) rádiuszú ívű, 32:9 képarányú, 5120x1440 pixeles felbontású Quantum Dot OLED panelt kínál. Az alkalmazott paneltechnológia miatt 0,1 ezredmásodperces válaszidőre, illetve rendkívül magas kontrasztarányra (1 000 000:1) lehet számítani, miközben a 240 Hz-es frissítés, valamint a HDR itt is elérhető lesz. A fejlesztés érdekessége, hogy PC nélkül is üzemképes, internetre kötve ugyanis a Smart Hub képes streamelni például a Prime Video, a Netflix és a YouTube tartalmait, de a Gaming Hub segítségével a különböző felhőalapú játékszolgáltatások is elérhetők, többek között a Microsoft Xbox Cloud Gaming, vagy éppen az NVIDIA GeForce Now.

Samsung Odyssey OLED G9
Samsung Odyssey OLED G9 [+]

Mindkét Odyssey fejlesztés esetében megemlítendő, hogy megkapták az AMD FreeSync Premium Pro hitelesítést, vagyis a variálható frissítési frekvencia mellett a megfelelő HDR-es játékokban direkten képesek megjeleníteni a forrást biztosító rendszer oldalán számolt tone mapping eredményét, továbbá maga a variálható frissítés elérhető lesz NVIDIA G-Sync Compatible-t kezelő konfigurációkkal is.

Kevésbé a szórakozást célozza a ViewFinity S9, amely inkább a professzionális felhasználásra vonatkozó igényeket próbálja majd kiegeléíteni. Az 5120x2880 pixeles, 27 hüvelykes fejlesztés esetében 99%-os a DCI-P3 színtér lefedettsége 2-nél alacsonyabb Delta E értékkel. Ezt fejeli meg a beépített Color Calibration Engine, aminek segítségével a felhasználók tetszőlegesen módosíthatnak számos paramétert az ultramobil eszközökre elérhető Samsung Smart Calibration applikáción belül.

Samsung ViewFinity S9
Samsung ViewFinity S9 [+]

A monitor 4K SlimFit kamerával érkezik, ami a Smart Hub rendszeren keresztül biztosítja az olyan szolgáltatások működését, mint például a Google Meet, de az USB Type-C és Thunderbolt 4 interfésznek hála további eszközket is csatlakoztathatnak a felhasználók.

Végül amolyan okos mindenesnek számít a Smart Monitor M8, ami igazából nem számit hatalmas újdonságnak, mert 32 hüvelykes változatban már elérhető, de érkezik belőle egy 27 hüvelykes kiadás.

Samsung Smart Monitor M8
Samsung Smart Monitor M8 [+]

A 3840x2160 pixeles kijelző számos képességet megörökölt a nagyobb testvérétől, így például állítható a magassága, újítás viszont a 90 fokos elforgatást bizotsító pivot mód. Ezen túlmenően az integrált SmartThings Hub lehetővé teszi az okosotthonokon belüli egyes eszközök vezérlését, míg a Smart és Gaming Hub biztosítja a szórakozási lehetőséget. És ez még nem minden, mivel az új Smart Monitor M8-ban is van egy 2K-s SlimFit kamera a videokonferenciákhoz, a Knox Vault pedig az eszközön tárolt adatok titkosítását kínálja fel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés