Ezekkel a memóriákkal uralná majd az autóipart a Samsung

A vállalat az AutoSSD mellé speciális LPDDR5X, illetve GDDR7 szabványú fejlesztéseket kínálna.

A BusinessKorea friss riportja szerint a Samsung nagyon kiszemelte magának az autóipart, ahol a memóriák tekintetében piacvezető pozícióba törnek, a következő két év során érkező fejlesztéseikkel.

A dél-koreai óriáscég elsőként egy 561 tűs FC-BGA tokozást alkalmazó LPDDR5X memóriát kínál majd jövőre, amely 2 és 24 GB-os kapacitás között lesz elérhető, miközben a memória-sávszélessége – effektív 8,5 GHz-es órajel mellett – 68 GB/s.


(forrás: BusinessKorea)

Szintén 2024-ben érkezik a leválasztható AutoSSD, ami könnyen cserélhető adattárolót kínál majd a gyártók számára. A fejlesztés kapacitása 512 GB és 4 TB között lehet, a szekvenciális olvasás mellett elérhető sebesség pedig 6,5 GB/s. A rendszer tetszőlegesen particionálható több részre, így több SoC egyszerre is használhatja.

2025-ben jöhet a GDDR7 szabványú memória, amely 2 és 4 GB-os kapacitásban futhat be, effektív 32 GHz-es órajelen pedig 128 GB/s-os memória-sávszélességre is képes lesz.

A Samsung célja az autóipar uralása a memóriák és az adattárolók szempontjából, amelyet a negyedik, magas szintű automatizálással működő önvezető megoldások által szeretnének elérni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés