Samsung Galaxy S immár PMP formában is

Megszokhattuk már az okostelefonok gyártóitól, hogy egy-egy sikeres terméküket telefonálási képesség nélkül, multimédiás lejátszóként – sőt ma már annál sokkal többként – is megjelentetik. Ezúttal a Samsung Galaxy S okostelefonján van a sor, mely a tavalyi év egyik meghatározó modellje volt. A telefonálási képességétől megfosztott Samsung Galaxy S WiFi kétféle változatban (4.0 és 5.0) mutatkozik be, melyek elsősorban kijelző méretében ben térnek el. A kisebb 4.0 négyhüvelykes, a nagyobb 5.0 öthüvelykes, a Samsungra jellemzően AMOLED technológiás, 480 x 800 pixeles, kapacitív érintőképernyővel rendelkezik.

Hardveres tartalmukról egyelőre annyit árult el a Samsung, hogy a Galaxy S telefonhoz képest nem sokat változott, tehát a lelke az 1 GHz-es Hummingbird SoC, ami egy 1 GHz-es ARM Coretex-A8 CPU-ból és egy PowerVR SGX540 GPU-ból áll. Az új hordozható médialejátszók többi eleme, mint a 8 vagy 16 GB memória (microSD kártyával bővíthető), az 5 megapixeles hátlapi webkamera, vagy a Wi-Fi modul a telefonos elődből érkezett. Sajnos a 3G és GPS egységet nem vették át, bár a sajtóközlemény hivatkozik az utóbbi támogatására, szóval lehet, a későbbiekben 3G vagy GPS verzió is megjelenik majd.

A Samsung Galaxy S WiFi Android 2.2 operációs rendszerrel, teljes Googe Marketplace eléréssel és TouchWiz kezelőfelülettel startol, de a későbbiekben lehetőség nyílik Android 2.3-ra frissíteni. A négyhüvelykes verzió elsőként Oroszországban, az öthüvelykes Svájcban lesz elérhető, hazai megjelenésükről és árakról még nem tudunk. Minden bizonnyal a kategóriát meghatározó iPod Touch-hoz igazítják majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés