Samsung Galaxy Tab 4 Education a nebulóknak

A Samsung a múlt hónap elején mutatta be Galaxy Tab 4 névvel az új generációs tabletcsaládot. Az akkor három taggal debütáló sorozatot a Samsung egy negyedikkel bővítette, ami az Education utótagot viseli. Ebből már könnyedén kikövetkeztethető, hogy ezt a típust az oktatási intézmények számára tervezték, amit úgy tűnik, hogy komolyan gondol a gyártó, ugyanis a hírek szerint a Tab 4 Education kiskereskedelmi forgalomban nem lesz kapható, bár hivatalosan 370 dolláros árcédulával rendelkezik.


[+]

Az új jövevényt - ami a 10,1"-es modell alapjaira épül - a felhasználási területnek megfelelően szabták egyedire: az 1280x800 képpontos kijelzőt Gorilla üveg védi, a külsejét pedig strapabíró burkolattal látták el, ellenálljon a mindennapos megpróbáltatásoknak és véletlen eseményeknek, megvédve a belső hardverelemeket. Ez utóbbiakról egyébként csak annyit tudni, hogy az alapot az 1,2 GHz-re állított négymagos Qualcomm SoC és 1,5 GB LPDDR3 memória adja, amihez 16 GB belső tárhelyet kapcsoltak, természetesen SD-kártya opcióval. Mindezt megtoldották egy kétsávos Wi-Fivel és NFC-vel, két kamerával, 6800 mAh-s akkuval, továbbá a micro HDMI kimenet sem hiányzik.


[+]

Ami az operációs rendszert illeti, a Samsung a legújabb, 4.4-es Androidot pakolja a 490 grammot nyomó gépekre, de a hozzáférést csak az úgynevezett Google Play for Education áruházhoz engedélyezi, valamint 30 dollárost felárért hozzáteszik a csomaghoz a Google Apps for Education programot, amivel webes konzolon keresztül távolról menedzselhetővé válik a masina.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés