Hirdetés

Minden alpixel mögött egy színes LED: a Samsung robbant a tévépiacon

A vállalat bemutatta a szerényen csak "Fal"-nak nevezett, gigászi tévéjét, amelynél nincsen háttérvilágítás, nincsenek színszűrők! Ez lehet a jövő!

Mi is pedzegettük korábban, hogy a Samsung elmozdulhat a valódi LED kijelzők irányába a tévés fronton is. Végül is ez a jóslat helytállónak bizonyult, legalábbis most úgy tűnik, hiszen a vállalat a CES-en bemutatta első ilyen, otthoni felhasználóknak szánt, Micro LED technológiára épülő készülékét.

Samsung The Wall
Samsung The Wall (forrás: Flatpanels HD) [+]

A szerényen csak "Fal"-nak (The Wall) nevezett, 146 hüvelykes képátlójú masinában minden alpixel mögött egy színes LED található, ami azt jelenti, hogy nincs szükség háttérvilágításra és színszűrőkre sem. Abban nagyon hasonlít a rivális OLED megjelenítőkre, hogy a képpontok egyedileg vezérelhetőek, tehát akár ki is kapcsolhatók, ezáltal lehetségessé válik a tökéletes fekete, és így a végtelen kontrasztarány megjelenítése is.

Samsung The Wall
Samsung The Wall (forrás: Flatpanels HD) [+]

A cég állítása szerint a színgazdagság, színpontosság kifogástalan, az élettartam óriási, a fényerő pedig kellően nagy, elérheti a 2000 cd/m²-es értéket. A CES-en még csak egy prototípus fázisban lévő változatot állítottak ki, de ha minden igaz, idén már akár meg is lehet venni az első ilyen modelleket. Noha csak öt százalékot jósoltam pár hónappal ezelőtt ennek a forgatókönyvnek, egyáltalán nem bánom, hogy így alakultak a dolgok! Ez ugyanis egy remek hír, ami jelentősen felpezsdítheti a mostanában amúgy is forrongó tévépiacot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés