Samsung notebook blog: pofás darab lett a legvékonyabb x86 tablet, az ATIV Tab 3

A Samsung számára nem ismeretlen az x86-os tabletek piaca, hiszen az ATIV Smart PC-vel viszonylag korán felbukkantak ebben a szegmensben, aminek különlegessége a dokkolón kívül, hogy S Pen is járt hozzá, ami nagyban megkönnyítette a pepecselést a 11,6 colos kijelzőn, nem utolsó sorban pedig extra feladatokra is be lehetett fogni így a gépet. Első generációs modellként a Smart PC nem volt rossz annak ellenére, hogy a sokak számára nem túl közkedvelt Intel Atom (Clover Trail) dolgozott benne, mégis meglepően hatékonyan mozgatta a Windows 8 operációs rendszert. Viszont a maga a tablet egy picit nehezebb volt annál, mint amit sokan vártak volna egy ekkora géptől, a dokkolóval pedig még további terhet és centiket jelentett.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Nos, akinek ez sok volt, és inkább egy tablethez közelibb élményre vágyna, annak készült az ATIV Tab 3, melyben kiküszöbölték ezeket a problémákat, méghozzá úgy, hogy megmaradhat (pontosabban opcionális) a billentyűzet, de alaposan lefaragtak ennek méretből, illetve maga a tablet is karcsúbb lett. A műanyag házas eszköz, tablet módban mindössze 8,3 mm vastag és 550 grammos ATIV Tab 3 már jóval kecsesebb, már-már természetesen kézbe simuló. Nem véletlen, hogy a kategóriájában világ legvékonyabb x86-os tabetjének kiáltották ki.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Ehhez persze arra is szükség volt, hogy csiszoljanak a formáján, így a szélén immáron egy elegáns fémcsík fut körbe, ami jól passzol a fehér színhez, aminek anyagminőségébe nem tudtunk belekötni. A réginél valamivel talán kecsesebb toll továbbra is a hátlapba van elrejtve, de azt egyelőre nem tudjuk, hogy javítottak-e a kivehetőségén, mivel a lopásgátló megakadályozta, hogy teljesen a helyére tudjuk csúsztatni.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az ATIV Tab 3 külön megvásárolható kiegészítője az úgynevezett billentyűzetes tok, ami más gyártók tabletjeihez is fellelhető már. Mivel ez nem dokkoló, hanem egy vezeték nélküli (Bluetooth) megoldás, sokkal könnyebb és vékonyabb, mint amit a Smart PC-nél is láthattunk, ugyanakkor ezzel együtt elveszítjük az extra USB portot. Cserébe viszont jóval egyszerűbb hordozhatóságot kapunk, és a ugyanúgy le tudjuk támasztani az asztalra, viszont a tokból kivétel valamivel bonyolultabb művelet.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A hardverről dióhéjban annyit, hogy e téren nincs változás, maradt az Intel AtomZ2760 SoC, a 2 GB RAM és a 64 GB-os eMMC tároló microSD opcióval. A nagy betekintési szöget kínáló, érintéses bevitelt támogató PLS paneles, 10,1"-es kijelzőre 1366x768 pixel került, felette HD webkamera, a hátoldalon pedig vakuval kiegészített kamera foglal helyet – aminek hagytak kivágást a tokon is. Az akkumulátor kapacitása a 10"-es méret miatt összement, 30 helyett 25,6 Wh, amivel 8 órás üzemidőre van kilátás.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A Samsung ATIV Tab 3 tehát a mobilitást helyezi előtérbe. Ez némileg befolyásolja a használhatóságot, hiszen a touchpadról most le kell mondanunk, igaz, egyébként sem lenne túl nagy, a rendelkezésre álló hely ugyanis korlátozott, és az ölben használat sem egyszerű (ha gépelni is akarunk), de a mobilitás kompromisszumokkal jár.

Előzmények

Hirdetés