Hirdetés

Öt éven belül stabil második helyet szeretne a Samsung a bérgyártás területén

A vállalat megháromszorozná az aktuális részesedését, ami persze nem lesz egyszerű, hiszen számos új partnert kell hozzá szerezniük.

A Samsung májusban leválasztott, bérgyártással foglalkozó üzletága komoly célokat tűzött ki. A vállalat eddig főleg a saját fejlesztéseire, illetve pár kiemelt cégre koncentrált, ami miatt a bérgyártók között csak a negyedik helyet foglalták el a TSMC, a GlobalFoundries és az UMC mögött.

A jövőben azonban ez az egész változni fog, ugyanis a Samsung egy öt éves terv keretében a stabil második helyre pályázik a TSMC mögött. E.S. Jung, a bérgyártásra kialakított divízió ügyvezető alelnöke szerint egészen pontosan 25%-os részesedést szeretnének, ami nagyjából a háromszorosa annak, amivel ma rendelkeznek. Ehhez az kell, hogy a vállalat a nagyobb partnerek mellé a kisebb megrendelők igényeit is kiszolgálja, a növekedés ugyanis csak így biztosítható.

A cég tervei a technikai oldalt tekintve impozánsak, hiszen ezeket két hónappal korábban leplezték le. A linkelt hírben látható, hogy számos node áll majd az érdeklődők rendelkezésére, így nem lehet azt mondani, hogy a Samsung ne törekedne az eltérő igények kiszolgálására.

A vállalat aktuális főbb partnereinek a Qualcomm, az NXP és az NVIDIA számít, de a kitűzött cél érdekében minden bizonnyal a TSMC, a GlobalFoundries és az UMC több kliensét is megpróbálják majd elcsábítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés