Hirdetés

Felpörgeti a QD-OLED panelek gyártását a Samsung

A vállalat érezhetően utól akarja érni az LG-t a tévékbe és monitorokba szánt kijelzők szegmensében.

A Samsung Display által gyártott kvantumpontos OLED panelekkel ellátott első televíziók és monitorok tavaly kerültek piacra. Az elért eredményekkel a konszern a jelek szerint igen elégedett, és nyoma sincs annak, hogy lefújnák a projektet, sőt.


[+]

A vállalat már 2022-végén úgy határozott érezve az érdeklődést, hogy a tervezetthez képest 30 százalékkal megnöveli a gyártási kapacitást, és a dél-koreai HelloT magazin értesülései szerint ez még csak a kezdet, hiszen 2024-ig még ötven százalékkal megnövelik a legyártott kijelzők számát. A tervek szerint idén 34, 49, 55, 65 és 77 hüvelykes panelek lesznek elérhetőek, egy év múlva pedig érkezhetnek a 27, 42, 83 és 88 hüvelykes verzió is.


[+]

A konszern tehát érezhetően igyekszik bővíteni a választékot, és így csökkenteni a szóban forgó területen fennálló lemaradását a nagy rivális LG-hez képest. A képminőséget illetően okunk panaszra nem lehet. A tapasztalataink szerint a QD-OLED felveszi a versenyt a konkurens WOLED eljárással, sőt, a fényerő és a színtérlefedettség terén annál még jobban is teljesít. A cég meg is akarja tartani az előnyét e téren, hiszen az idei évre már módosítottak a paneleken, aminek köszönhetően fokozni tudják a fényességet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés