Hirdetés

Videokonferenciákhoz ajánlja legújabb monitorát a Samsung

A Samsung és a RADVISION bejelentette a VC240 névre keresztelt monitort, mely tökéletesen alkalmas a videokonferenciák lebonyolítására. A fejlesztést a vállalatok felosztották egymás közt, így a kijelzőért a dél-koreai óriáscég felelt, míg a SIP (Session Initiation Protocol) protokollt használó VoIP rendszert és a HD kamerát a RADVISION biztosította.

A 23,6 hüvelykes LCD monitor TN paneles kijelzőre épül, melynek natív felbontása 1920x1080 pixel. A megjelenítő 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szöggel, 300 cd/m²-es fényerővel és 1000:1 kontrasztaránnyal rendelkezik, válaszideje pedig 5 ms szürkéből szürkébe történő váltás esetén. A terméken a D-Sub és a DVI-D kimenet mellett hangszóró és visszhangmentes mikrofon is megtalálható.

Az 5 MPixeles HD kamera a monitor tetején kapott helyet, mely 30 képkocka/másodperces sebességgel képes 720p-s felbontású anyagot rögzíteni. A videokonferenciák problémamentes lebonyolításáért a SCOPIA Elite MCU (Multipoint Control Unit) felel, amihez a RADVISION komoly szoftveres támogatás nyújt.

A VC240 jelzésű monitor várhatóan a nyáron jelenik meg, az ajánlott fogyasztói ára 2000 dollár lesz. Az árcédula elsőre meglehetősén borsosnak tűnik, azonban a videokonferenciák lebonyolításához szükséges külön egységekből felépített rendszer nem sokkal olcsóbb. A Samsung és a RADVISION tulajdonképpen egy összetett megoldást kínál, ami természeten kedvezőbb a helyigény szempontjából.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés