Gigászi UHD tv és Van Gogh 3D-ben

A budapesti Vam Design Centerben megnyitotta kapuit a Van Gogh Álmai névre hallgató különleges kiállítás. Pusztán csak a festő 200 leghíresebb művének megtekintéséért is érdemes lenne ellátogatni az eseményre, még akkor is ha "csupán" reprodukciókról van szó. A speciális eljárással létrehozott, bevilágított nyomatok mellett azonban még plusz finomságokat is kínálnak a látogatóknak.

Van Gogh Álmai kiállítás
Van Gogh Álmai kiállítás [+]

Néhány alkotást ugyanis egyedi módon, háromdimenziós nézetben dolgoztak fel, és ezek a helyszínen elhelyezett Samsung televíziókon tekinthetőek meg. Az aktív shutteres szemüvegek ott pihennek a készülékek mellett, így nem kell mást tenni, mint felvenni azokat, és elmerülni az eddig sosem tapasztalt látványban. Ez teljesen új perspektívába helyezi az adott alkotásokat, így azok számára is érdekes lehet, akik egyébként profik Van Gogh-ból. Illetve természetesen azoknak is ajánlott, akik kíváncsiak arra, hogy a technológia fejlődése milyen fejlődési lehetőségeket kínál a vizuális művészeti ágak számára.

Samsung 85S9
Samsung 85S9 [+]

Az innováció egyébként nem csak ilyen formában volt jelen a Samsung által rendezett megnyitón. A vállalat ugyanis itt is bemutatta S9 szériás, 85 hüvelykes Ultra High Defintion televízióját. Bár már többször írtunk e modellről, most végre sikerült alaposan szemügyre venni közelről is, valamint   alkalmunk nyílt kifaggatni a vállalat munkatársait arról, hogy pontosan mit is tud a "kicsike". Az kiderült, hogy a különleges állványnak a dizájnon kívül komoly feladatokat kell teljesítenie. Például ennek köszönhetően mozgatható függőlegesen a televízió, így beállítható a legideálisabb magasság, még akkor is, ha a falra van akasztva a modell. Szintén ebben a különleges kávában kapott helyet a 120 watt maximális kimeneti teljesítményt produkáló hangrendszer, amelynek szerves része két integrált mélynyomó egység. Az is kiderült, hogy az Evolution Kit használatát támogató terméken nincsenek hagyományos értelemben vett interfészek. Ezek, tehát többek között a HDMI, az USB vagy az Ethernet, illetve a digitális tv tunerek csatlakozói, egy külső dobozra kerültek. Ezt köti össze egyetlen kábel az óriási televízióval, aminek köszönhetően száműzték a tévé hátuljából előkunkorodó vezetékek tömegét.

Samsung 85S9
Samsung 85S9 [+]

A Full LED háttérvilágítást alkalmazó modellbe összesen 1400 LED-et építettek. Természetesen a Micro Dimming technológiát nem spórolták ki a különféle interpolációs technológiák révén 1200 herztes képfrissítési rátát produkáló készülékből. A maximális dinamikus kontrasztaránya 10 000 000:1, és különféle szoftveres trükkök révén képes az alacsonyabb felbontású tartalmak felskálázására. A készülék egyelőre nem érhető el a hazai boltokban, de aki szeretne egyet, annak sem kell elkeserednie, hiszen a Samsung  hozat ilyenkor külföldről. A tízmillió forintos árban benne foglaltatik a kiszállítás és a beszerelés is, de ez azért ekkora összeg esetén egyébként is alapelvárás.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés