Hirdetés

Samsung Series 9 prémium monitor WQHD felbontással

A nagyobb méretű monitorok az utóbbi években kifejezetten olcsóvá váltak, így mára egy TN+film paneles, 24 hüvelykes megjelenítő beszerzése egyáltalán nem úri luxus. Pláne, ha a többi hardverkomponens árát nézzük, jelen esetben még egy nagyobb merevlemez is többe kerül, mint egy méretes monitor (sajnos). A felsőkategória persze továbbra sem a hétköznapi emberek játékszere, de nem is netezésre, illetve irodai munkára szánják őket, a célkeresztben olyan professzionális munkakörök állnak, mint például a tervezés, a  videóvágás és a képszerkesztés.


[+]

A Samsung legújabb 27 hüvelykes monitora, a Series 9 családba érkező S27A970 is komoly munkaeszköz benyomását kelti, ezt bizonyítja többek között WQHD felbontása is, mely 2560x1440 pixelt jelent. Ebben a kategóriában természetesen a TN+film panel nem szívesen látott vendég. Helyette a PLS (Plane Line Switching) teljesít szolgálatot, ami 5 ms-os válaszidőt, 1000:1 statikus kontrasztarányt és 300 cd/m² fényerőt produkál, betekintési szögei pedig 178 fokosak.

A dizájn stílusos, letisztult, a panelt a káva széléig húzódó, tükröződésmentes üveg védi, az állvány pedig alumíniumból készült. A DVI, HDMI és DisplayPort bemenetek mellett 2 darab USB 2.0-s port és egy 7 wattos hangszórópár is a található a készüléken, ráadásul az újdonság a Mobile High Definition Link (MHL) kompatibilis eszközökkel (okostelefonok, tabletek) is együttműködik. A várhatóan márciusban érkező S27A970 vételára 1200 dollár lesz, először CES-en figyelhető majd meg testközelből.

Előzmények

Hirdetés