Megérkeztek Magyarországra is a kvantumpontos Samsung tévék

A Samsung Magyarországon is hivatalosan bemutatta 2015-ös televízióit, amelyek közül a legnagyobb hangsúlyt értelemszerűen az idén debütáló, kvantumpontos eljárást használó SUHD készülékekre helyezték.

Samsung JS9500
Samsung JS9500 [+]

A cég munkatársaitól kapott információk értelmében az úgynevezett Nanokristály technológiának köszönhetően minden korábbinál nagyobb fényerő, kontrasztarány és színgazdagság megteremtése válik lehetségessé. Az első körben három széria összesen hat modellje kerül a boltok polcaira, amelyek közül a legkisebb és legolcsóbb a 48 hüvelykes, közel 700 000 forintba kerülő 4K felbontású, ívelt kialakítású UE48JS8500 típusjelzésű termék lesz.

A csúcskategóriát a szintén hajlított JS9500-as sorozat képviseli, amely három méretben lesz majd elérhető. A szériáról sok mindent elárul, hogy a 65 hüvelykes változat lesz a legkisebb, hiszen emellett még egy 78 és egy 88 hüvelykes darab került be a családba. A nyolcmagos processzorral felszerelt modellek megkapták a cég új okostévé rendszerét, a Tizent. Rendelkeznek beépített kamerával, támogatják a gesztusalapú vezérlést, és mivel a távirányítójukba is szereltek gravitációs szenzorokat, így e periféria mozgatásával is lehet navigálni az egyes menüpontok, funkciók között.

Samsung JS9500
Samsung JS9500 [+]

Nem hiányzik belőlük a saját fejlesztésű, Wide Colour Enhancer névre hallgató, képminőséget korrigáló algoritmust, amely elméletileg drasztikusan javítja a kép minőségét. A Super Resolution Scaling technológia pedig képes az alacsonyabb felbontású anyagok felskálázására úgy, hogy a végeredmény megközelítse a már eredetileg is UHD kamerákkal készült anyagokét. A beépített 2.2 csatornás hangrendszer maximális névleges kimeneti teljesítménye 40 watt, a csatlakozók pedig a teljesen különálló, One Connect Box-on kaptak helyet. Nagy meglepetést nem okozott, hogy e televíziók nem lesznek kifejezetten olcsók. A legkisebbért 1 740 000, a 79"-ért 3 000 000, a legnagyobbért pedig 7 000 000 forintot kell letenni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés