Hirdetés

Magyar festményeket népszerűsít a Samsung az egész világon

Az Frame tévéken érhetők el a Szépművészeti Múzeumban lévő, hazai festők alkotásai.

Mi is teszteltük korábban a Samsung különleges, The Frame nevű televízióját, amelyet a képzőművészeti alkotások szerelmeseinek (is) szán a vállalat. A tévé egyik extra funkciója az úgynevezett galéria mód, amelynek hála híres festmények, képek, illusztrációk reprodukciói jeleníthetőek meg a képernyőn.

Samsung The Frame
Samsung The Frame [+]

A vállalat hazai képviselete most azt jelentette be, hogy a Szépművészeti Múzeummal megkötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően 21 darab, a múzeum tulajdonában álló műalkotás kerül be a Samsung The Frame Art Store-ba, ahonnan le lehet azokat tölteni. Így mostantól a Monet festmények és Bischof fotók mellett már magyar festők képeivel is díszíthetik lakásukat a világ legkülönbözőbb országaiban élő Samsung The Frame tulajdonosok.

Samsung Art Store egy olyan platform, amelyen keresztül a felhasználók a világ legjelentősebb galériáinak több száz jól ismert festményéhez férhetnek hozzá és ezekből választhatják ki, hogy mely műalkotás(oka)t szeretnék a televíziójuk segítségével viszontlátni a nappalijuk falán. Az olyan neves múzeumok és galériák remekművei mellett, mint a Victoria and Albert Museum, a Teleworker, a Museo del Prado, a The Albertina vagy a Saatchi Art mostantól a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből származó festmények – köztük három magyar festő, Izbéghy Vörös István, Mányoki Ádám és Bogdány Jakab képei is – díszíthetik a felhasználók otthonát.


[+]

A Samsung online galériája a televízió főmenüből, illetve a Samsung Smart View applikáción keresztül is elérhető, aktiválás után műalkotások százai között böngészhetnek azonnal a felhasználók. Az ingyenes próbahónapot követően pedig egy múzeumi belépő árának nagyjából a feléért, havi 1500 forintért korlátlanul válogathatnak az online galéria folyamatosan bővülő, teljes kínálatából.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés