Hirdetés

A Samsung várja a megrendelőket az Apple helyére

Lassan biztosra vehető, hogy az Apple az új generációs node-ok esetében a TSMC szolgáltatásait veszi majd igénybe, így a Samsung gyáraiban rengeteg szabad kapacitás lesz. Talán kevesen tudják, hogy a dél-koreai óriáscég a Common Platform része, így az IBM és a GlobalFoundries partnereként, közösen fejlesztik a gyártástechnológiát. Ennek megfelelően a harmadik Samsung megegyező alapokra épít, mint a második legnagyobb bérgyártóként számon tartott GlobalFoundries, tehát abszolút alternatívát képeznek a legtöbb cég számára.

A Korea Times információi szerint a Sony, az NVIDIA és az Amazon tárgyalásokat folytat a Samsunggal. Mindhárom cég számára fontos a megfelelő mennyiségű gyártókapacitás. A Sony számára például rengeteg lapka szükséges a PS Vita nevű kézikonzolhoz, és az NVIDIA számára is értékes opció egy másik bérgyártó, ha a TSMC-nél az Apple túl sok kapacitást foglalna le. Az Amazon tűnik a kakukktojásnak, de valójában jó ideje pletykálják már, hogy a cég saját rendszerchipet tervez, így azt valahol mindenképp gyártatni kell. A Samsung természetesen az egyik lehetséges alternatíva.

A Samsung abból a szempontból is értékes választás, hogy a Common Platform a jövőben átjárhatóságot szeretne az egyes gyárak között, így ha esetleg a Samsung nem rendelkeznek megfelelő kapacitással egy lapka gyártásához, akkor azt egyszerűen át lehessen vinni a GlobalFoundries üzemeibe, illetve ugyanez igaz lehet akár fordítva is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés