A SandForce lelépi saját magát

A SandForce 2009 közepén mutatta be az első generációs SF-1000 termékcsaládot, melynek tagjaira jelenleg is építenek a leggyorsabb SSD-k. A rendszer elsősorban a kiemelkedően magas adatátviteli tempójával hívja fel magára a figyelmet, és szekvenciális műveletekben majdhogynem verhetetlen. A második sorozat sem fogja könnyen adni magát, mivel számos területen javítottak rajta a mérnökök, így a konkurenseknek még nehezebb dolguk lesz.

Az SF-2000 termékcsalád már natívan támogatja a 6 Gbps-os SATA felületet, és alkalmas a 20 és 30 nm-es gyártástechnológiával készülő MLC, eMLC illetve SLC NAND flash chipek kezelésére. A kapacitás szempontjából maximum 512 GB támogatott, a flash interfészek közül pedig az Asynch, a Toggle és az ONFi2 jöhet szóba. A rendszer adatátviteli sebessége 500 MB/s is lehet, míg az IOPS teljesítmény másodpercenként 60 000 véletlen művelet körül alakul. A vezérlő része még a fejlett ECC korrekció, ami 512 bájtos szektoronként 55 bites lesz. További extra a TCG Enterprise biztonsági modulja, mely 128/256 bites AES titkosítást tesz lehetővé.

SandForce SF-2500
SandForce SF-2500 [+]

A SandForce új generációs SSD-vezérlői három változatban érkeznek. Az SF-2300 az ipari igényekhez illeszkedik, míg az SF-2500 és SF-2600 az abszolút felsőkategóriás vállalati megoldásokban kaphat szerepet. A fogyasztói piacon egyelőre elég az aktuális felhozatal, de később ide is érkezik egy SF-2000 szériába tartozó vezérlő.

Az OCZ már be is jelentette, hogy a Deneva néven érkező SSD-k az SF-2500 és SF-2600 jelzésű vezérlőkre épülnek. A sorozat szinte minden méretben elérhető lesz, a csatolófelületek között pedig megtalálható lesz a 6 Gbps-os SATA, a SAS, valamint a HSDL is. A termékek adatátviteli sebessége 500 MB/s körül alakul. A Deneva sorozat mintái az még idén elkészülnek, ám a tömeggyártás csak 2011 elején kezdődhet meg.

OWC Mercury Extreme Pro Enterprise PCIe SSD
OWC Mercury Extreme Pro Enterprise PCIe SSD

Az OWC is bejelentette a Mercury Extreme Pro Enterprise PCIe SSD-t, ami egy PCI Express x16-os portba helyezhető termék lesz. A kártya több SandForce vezérlőt is alkalmaz, a NAND flash memóriák pedig RAID módba vannak kötve. A rendszer 3,2 TB-os kapacitást kínál majd, az adatátviteli sebesség pedig a 4 GB/s-ot is elérheti. Az IOPS teljesítmény 480 000 véletlen művelet lesz másodpercenként. Az OWC a brutálisan gyors SSD-t 2011-ben fogja kiadni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés