Újabb flexibilis Radeonok érkeznek a Sapphire jóvoltából

A Sapphire a nemrég debütált Radeon HD 7950 FleX Edition után bemutatta a Radeon HD 7870 FleX Edition névre keresztelt VGA-kat, amelyek a FleX jelzésnek köszönhetően az Eyefinity konfigurációk szempontjából hasznos. A kártyák ugyanis – az alapmodellel ellentétben – nem igénylik a DisplayPort használatát három monitor meghajtása esetén. Nem szükséges tehát DisplayPortot támogató monitort, vagy ennek hiányában viszonylag drága aktív átalakítót venni, hiszen a három kijelző tökéletesen működik a két DVI, illetve a HDMI interfészről.

Az újdonságok az AMD Pitcairn kódnevű cGPU-jára épülnek, mely 1280 shader részelemmel dolgozik, a 256 bites memóriabuszhoz pedig 2 GB fedélzeti memória kapcsolódik. Az egyik modell a referenciaparamétereket követi, így 1 GHz-es mag- és 4,8 GHz-es effektív memória-órajelen üzemel, míg a gyárilag tuningolt termék esetében az előbbi értékeket rendre 1,05 és 5 GHz-re emelték a tervezők.

A kártyákon található Dual-X hűtő öt darab hővezető csővel dolgozik, a méretes alumíniumbordát pedig két darab ventilátor hűti, emellett a tápellátást két 6 tűs PCI Express tápcsatlakozón lehet biztosítani. A DirectX 11.1-et támogató termékek hátulján két DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s, valamint egy DisplayPort 1.2 HBR2-es kimenet található, és összesen hat kijelző kezelése biztosított. A Sapphire a Radeon HD 7870 FleX Edition VGA-k forgalmazását hamarosan megkezdi, az ajánlott fogyasztói árakról azonban még nincs pontos információ.

Előzmények

Hirdetés