Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához

Az AI-t használó videomegfigyelő rendszerekbe szánják az új családot.

A Seagate tavaly újította meg merevlemez-kínálatát, és ekkora alaposan megvariálták az termékelnevezéseket is. Ekkor bukkant fel a SkyHawk sorozat is, amit kifejezetten úgy optimalizáltak firmware és hardver oldalról, hogy az jól illeszkedjen a nap 24 órájában működő videós megfigyelőrendszerekhez. Ennek a családnak egy új változata lesz a SkyHawk AI, amit a mesterséges intelligenciával felokosított megfigyelést végző rendszerekhez kínálnak. Tekintettel arra, hogy a gépi tanulás a városok, a közlekedési útvonalak, a csomópontok és járművek fedélzeti megfigyelésében egyre elterjedtebb, illetve fokozatosan egyre nagyobb szeletet hasít ki magának az IT szegmensben, érthető, hogy a Seagate is meglovagolja ezt a trendet.


[+]

Állításuk szerint a merevlemez teljesítménye az optimalizált firmware-rel elegendő arra, hogy a SkyHawkhoz hasonlóan folyamatosan képes rögzíteni a képi adatfolyamot, és ezen felül még párhuzamosan ki tudja kiszolgálni az NVR-analízist végző mesterséges intelligencia véletlenszerű kéréseit is.

A SkyHawk AI merevlemezcsalád 8 és 10 TB-os tárkapacitással lesz elérhető, 3,5"-es méretben, SATA 6 Gbps csatolófelülettel. Specifikáció szerint a terhelhetőséget leszámítva nem különbözik a SkyHawk-tól, ezt viszont évi 180 helyett évi 300 TB-ra növelték, és a garanciaidőt is megtoldották két évvel, így összesen 5 év jár a SkyHawk AI egységekhez. Mindezért kapacitástól függően 350 és 550 dollárt kérnek.

Előzmények

Hirdetés