Sok jó PC kis helyen is elfér

A Fujitsu Siemens Computers bejelentette üzleti felhasználóknak szánt Esprimo számítógép-családjának új tagját. A C5900-as rendszer helytakarékos megoldást jelent az irodákban, hiszen igény szerint állítva vagy fektetve is használható a mindössze 8 liter űrtartalmú USFF (Ultra Small Forma Factor) ház. A csökkentett károsanyag-tartalmú alkatrészekből összeállított gép az Intel integrált grafikus vezérlőt tartalmazó 915GV chipsetje köré épül, processzort a Pentium 4 500-as vagy 600-as sorozatból lehet bele választani.

Az analóg monitorkimenet mellé egy opcionális kivezetéssel DVI-D interfész is biztosítható, az előlapon három USB-port és a szokásos audiocsatlakozók találhatók meg. Az adatok tárolásához maximum 250 GB-os SATA-merevlemez és slimline optikai meghajtó áll rendelkezésre, de a Lifebook S és Lifebook E szériás noteszgépekkel kompatibilis moduláris bővítőhely is rendelhető, amely akár optikai meghajtót, akár merevlemezt fogadhat.

Számos munkahelyen fontos szempont a biztonság, melynek megteremtéséhez a gyártó a C5900-as ház és a többcélú rekesz zárhatóságával, behatolásérzékelővel, letiltható USB-kivezetésekkel és SmartCard-olvasóval járul hozzá. A Scenic C620 nyomdokaiba lépő Esprimo C5900 valamivel halkabbá vált elődjéhez képet, a gyári adatok szerint 25 dB(A) zajszint mellett dolgozik.

A rendszer ára hozzávetőleg nettó 640 eurótól indul, mely a konkrét felszereltségtől, illetve a Fujitsu Siemens által kínált plusz szolgáltatások igénybevételétől függően variálódik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés