A Sony is belépett a HSA alapítványba

Az AMD az elmúlt év nyarán megtartott AFDS-en jelentette be a HSA infrastruktúrát, és ezzel együtt a cég a további szabványos fejlesztéseket a HSA alapítványra bízta. Ennek megfelelően a további fejlesztéseket az AMD mellett az ARM, az Apical, az Arteris, a Ceva, a CodePlay, a DMP, a Fabric Engine, az Imagination Technologies, az LG Electronics, a MediaTek, a MulticoreWare, a Qualcomm, a Samsung, a Sonic, az ST-Ericsson, az STMicroelectronics, a Symbio, a Tensilica, a Texas Instruments és a Vivante végzi. Ezenkívül az akadémiai támogatás is beindult.

Lényegében fél év alatt beállt az ipar nagyja a HSA alapítvány és a heterogén jövőkép mögé, de további cégek döntenek a támogatás mellett. Egyik közülük a Sony, mely vállalat valószínűleg az új generációs PlayStation miatt állt a támogatók közé a HSA fejlődéséhez való hozzájárulás jogkörével. A Sony elképzelhető, hogy továbbra is egy Linux alapú operációs rendszerre szeretne építeni, márpedig a disztribúciókhoz készül HSA kernel driver is, így az infrastruktúrára bőven alapozhat az új PlayStation.

A Sony mellett a Swarm64 is hozzájárul a HSA fejlődéséhez. A vállalat a microszerverek piacára szeretne betörni saját fejlesztésű, rendkívül energiahatékony és extrém mértékben skálázható lapkákkal, amihez a HSA infrastruktúra tökéletes alap lehet.

Azóta történt

  • A Minidiscnek is kampec

    A Sony lezárja ezt a bő 20 éves történetet, és befejezi a kompatibilis termékek forgalmazását.

Előzmények

Hirdetés