Stan és Pan a boltokba megy

Mindkettő notebook, de mégis mekkora a különbség! A Gateway 11,6 colos aprósága szinte eltörpül az MSI óriása mellett. Persze mindkettő jól felszerelt, teljes értékű számítógép, csak éppen más-más célokra.

Az EC14D kialakításánál elsősorban a hordozhatóságon volt a hangsúly. Egyrészt a készülék mérete is erre utal, másrészt az akkumulátoros üzemidő is lehetővé teszi a használatát akár a hosszabb utazások alatt is: a Gateway minije akár nyolc órán át is működhet hatcellás telepéről. Mindez nem ment a funkcionalitás rovására, az 1366x768 pixeles monitor tökéletesen használható, és az Intel SU4100 processzor is elég minden alapvető feladatra. A grafikáról az integrált GMA 4500MHD gondoskodik, a memória maximum 4 GB lehet, míg az adatokat egy 320 GB-os winchester fogadja.

Gateway EC14D
Gateway EC14D

A kis gép érdekessége, hogy kategóriatársaitól eltérően került bele optikai meghajtó is, így a felhasználónak lehetősége van DVD lemezeket olvasni és írni. A notebook vastagsága így sem haladja meg a 3 cm-t, tehát viszonylag karcsú maradt. A webkamera és a kártyaolvasó megléte nem meglepő, ezek ma már gyakorlatilag az alapfelszereltség részét képezik, mint ahogy a Gigabit Ethernet és az n-es Wi-Fi is. A Windows 7 Home Premiummal ellátott Gateway EC14D már áprilisban a boltokba kerül, és 630 dollárt kell majd kifizetni érte.

Az MSI-t egészen más célok vezérelték a GE700 létrehozásánál. Az óriási notebooknál főleg a nyers erő és a funkcionalitás dominál. Érdekes, hogy ennek ellenére nem cipelhetetlenül nehéz a gép, hiszen a 414 x 267 x 37 mm-es masina 3,2 kg-ot nyom, ami ugyan nem kevés, de akár még ölben használva is elviselhető. Hogy az elektromos hálózattól elszakadva is lehessen használni, ECO mód is került rá, ami az opcionális kilenccellás akkumulátorral együtt már egészen biztató kombináció. Persze dőreség lenne hosszú üzemidőre számítani, hiszen már a 17,3 colos, 1600x900 pixeles kijelzőnek is szép fogyasztása van, és a Mobility Radeon HD 5730 is rendesen falja a wattokat. A processzorválaszték az Intel mobil Core i5-ös modelljeire terjed ki, amik mellé a HM55 chipkészlet került.

MSI GE700
MSI GE700

Nagyobb helyen több minden elfér, és ez az örökérvényű igazság a GE700-nál is teljesülni látszik. Winchestere akár 500 GB-os is lehet, és lehetőség van egy második merevlemez beszerelésére is, a sztereó hangszórókat pedig mélynyomó támogatja a jobb hangzás elérésében. A billentyűzetet külön numerikus rész egészíti ki, sajnos az MSI-re jellemző módon az Enter továbbra is csak egysoros. A csatlakozók tömege négy USB, egy eSATA, egy D-Sub, egy HDMI és egy Gigabit Ethernet portból, valamint egy fejhallgató-kimenetből és egy mikrofonbemenetből adódik össze. A felszereltséget a webkamera, a kártyaolvasó, a 802.11a/b/g/n szabványú Wi-Fi és a Bluetooth modul teszi teljessé. Az MSI GE700 áráról és pontos megjelenési idejéről egyelőre nincs információ, de várhatóan még a tavasz folyamán a boltokban üdvözölhetjük.

Azóta történt

  • Hétkezdő hordozhatógép-szemle

    Két ID szériás laptop érkezik a Gateway-től, egy Classic sorozató az MSI-től, és egy fiataloknak szánt netbook a HP jóvoltából.

Előzmények

Hirdetés