Hirdetés

Stílusos notesz az Asustól

Újabb notebooksorozatot mutatott be az Asus. Az F8-as széria jól illeszkedik a gyártótól az utóbbi években megszokott formavilághoz, ugyanakkor új részletekkel örvendezteti meg a vásárlókat. A fedlapon és a csuklótámaszon látható diszkrét csíkozást nem a felszínre festik fel, hanem a ház anyagát alakítják ki eképpen, azaz a minta nem fog lekopni a használat során. Az Asus által Infusion névre keresztelt eljárásnak köszönhetően ráadásul a karcolásoknak is jobban ellenáll a felület – állítják.

Az F8-as belvilága sem megvetendő. Az Intel Centrino logót viselő, a Santa Rosa platformra alapozó notebookba 1,8–2,4 GHz-es Core 2 Duo processzor kerül, a PM965 chipsethez akár 2 GB DDR2 memória kapcsolódhat. A lapkakészlet megválasztásából is kitűnik, hogy a grafikát önálló vezérlőre bízták, amely konfigurációtól függően AMD ATI Mobility Radeon HD 2600 (512 MB) vagy NVIDIA GeForce 8600 GS (256 MB) lehet – a video-RAM igény szerint mindkét esetben tovább bővíthető a rendszermemória egy részének lefoglalásával.

A 14,1 hüvelykes kijelző fölött egy 1,3 megapixeles kamera is található, a kommunikációt ezenkívül 802.11a/g/n-kompatibilis Intel Wi-Fi vezérlő és opcionális Bluetooth interfész segíti. Főként az üzleti felhasználókat érdekelheti, hogy az adatbiztonság ugyancsak opcionális ujjlenyomat-leolvasóval és TPM modullal fokozható, míg a szabadidő eltöltéséhez analóg és digitális jelek vételére is képes tévétuner áll rendelkezésre. A tárolórendszer része egy 80–160 GB-os SATA merevlemez, egy 8 az 1-ben kártyaolvasó, de nem hiányzik a DVD-író sem. Az F8 mérete 340 x 244 x 37 mm, tömege egy hatcellás akkumulátorral együtt 2,59 kilogramm.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés