Újabb kétfiókós NAS-sal adott magáról életjelet a Synology

A már megvásárolható státuszban lévő készüléket otthoni irodákba vagy kisvállalkozások infrastruktúrájába szánta a gyártó.

A Synology bemutatta legújabb, kétfiókos NAS-át, a DiskStation DS723+-t, ami a DX517 típusjelű bővítőegységgel párosítva összesen legfeljebb hét lemezt képes kezelni.


[+]

Az újdonság agyának szerepét egy kétmagos, 3,1 GHz-ig boostoló AMD Ryzen R1600 processzor tölti be, melyet 2 GB ECC-s DDR4 memóriával támogattak meg, de a két SO-DIMM foglalatnak hála ezt a mennyiséget egészen 2 x 16 GB-ig növelhetjük önerőből. A hardveres AES titkosítást alkalmazó konstrukcióba alulról két M.2 2280-as NVMe SSD-t passzinthatunk be a gyorsítótárazási feladatok ellátására (vagy szimpla tárhelyként), míg a gyorscserés fiókokba 2,5, illetve 3,5 hüvelykes meghajtókat egyaránt pakolhatunk.


[+]

A belső háttértárakat Btrfs vagy EXT4 fájlrendszerre kell formáznunk, viszont a külsőleg csatlakoztatottaknál az EXT3, FAT, NTFS, HFS+, valamint az exFAT is opció. Egy partíció maximum 108 TB-os lehet, és a magától értetődő JBOD üzem mellett RAID 0, 1, 5, 6, 10, Basic, továbbá Synology Hybrid RAID tömböket hozhatunk létre.


[+]

A 65 wattos adapterrel táplált szerkezet hűtéséről egy 92 mm-es ventilátor gondoskodik, amelynek forgási sebességét három szinten (Quiet Mode, Cool Mode, Full-Speed Mode) állíthatjuk. Kliens oldalról a Google Chrome, Firefox, Microsoft Edge és Safari böngészőknek zöld a lámpa, biztonsági mentések készítésére – szokás szerint – többféle módozat áll a rendelkezésünkre, miközben a ráköthető IP kamerák számának plafonja 40. Az operációs rendszer természetesen a jól bevált DiskStation Manager, és a szoftveres képességek igencsak szerteágazóak, így az érdeklődöknek javasoljuk a termékoldal Specs menüpontja alatt fellelhető Software Specs fül átfutását.


[+]

Elöl egy USB 3.2 Gen1 Type-A kapu, hátul pedig két (szükség esetén aggregálható) gigabites Ethernet, meg egy eSATA csatoló található, ám a hálózati bővítő slothoz (x2-es PCI Express 3.0 sín) is itt férhetünk hozzá, ha netán 10 gigabites vezérlővel fejlesztenénk tovább legfrissebb szerzeményünket. A 400 eurót kóstáló ketyerére alapból 3 éves garanciát vállalnak, amit igény esetén 5 évre hosszabbíthatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés