Szabványos, 1 TB-os mobil merevlemez a Samsungtól

A Samsung bejelentette a Spinpoint M8 jelzésű mobil merevlemezt, mely 1 TB-os kapacitást kínál teljesen szabványos kialakítás mellett. Ekkora tárhellyel a legtöbb 2,5 hüvelykes mobil HDD 12,5 mm-es vastagság mellett rendelkezik, akárcsak az M8 elődjének számító Spinpoint MT2 is. Az újdonság azonban már minden szempontból megfelel a szabványnak, mivel csupán 9,5 mm vékony. Ezt a Samsung úgy érte el, hogy a korábban alkalmazott 333 GB-os tánnyérokat kettő 500 GB-osra cserélte, azaz lehetségessé vált a széles körben elfogadott 9,5 mm-es kialakítás. Ennek megfelelően a Spinpoint M8 – az előddel ellentétben – gyakorlatilag bárhol elfér.

Samsung Spinpoint M8
Samsung Spinpoint M8

A 3 Gbps-os SATA porttal felszerelt HDD tányérjai percenként 5400 fordulatot tesznek meg, továbbá a tervezők beépítették az EcoSeek és a NoiseGuard technológiát az alacsony fogyasztás és a halk műkődés biztosítása érdekében. Az új terméket már szállítja is a Samsung, az ajánlott fogyasztói ára 129 dollár.

A Samsung merevlemezgyártással foglalkozó üzletágát a Seagate korábban felvásárolta, de az akvizíció még nem ment teljesen végbe, így az új Spinpoint termékek továbbra is Samsung márkajelzéssel érhetőek majd el.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés