Szerverek otthonra a Tranquiltől

A Tranquil leleplezte Windows Home Servereinek második sorozatát, amely három tagból áll. A friss modellek mindegyike az új, nemrég megjelent Intel Atom D510 processzorral van felszerelve, és maximum 4 GB 800 MHz-es memóriával bővíthetők. A Harmony T7 (Series 2) egy alapgépnek tekinthető. A kétmagos Atommal üzemelő szerver megfelelő teljesítményt nyújt alacsony fogyasztás mellett. Kis mérete (57 x 232 x 224 mm)  miatt nem okozhat gondot az elhelyezése, felkerülhet akár a falra is. A legkisebb Tranquilra két 2,5 hüvelykes belső, illetve négy külső winchestert köthetünk rá, a belső háttértárak összkapacitása maximum 1 TB lehet.

Tranquil Harmony T7 - Series 2
Tranquil Harmony T7 - Series 2

A Harmony T2 (Series 2) a trió közepes méretű tagja. Az atomos gépezetbe két  3,5 colos merevlemezt lehet tenni, továbbá négy nagy sebességű USB port áll a felhasználók rendelkezésére, amit további négy opcionális eSATA aljzattal is lehet bővíteni. A 387 x 66 x 356 mm-es T2 tárolható akár az asztalon vagy alatta, de a falra is rakható, illetve kompatibilis a 19”-os rackekkel.

Tranquil Harmony T7 - Series 2
Tranquil Harmony T2 - Series 2

Az otthoni szerverek zászlóshajója a 213 x 195 x 221 mm méretű SQA-5H (Series 2). Ahogy a nevéből kitalálható, akár öt darab 3,5 hüvelykes merevlemezzel is feltölthetjük, így igazán nagy kapacitásra tehetünk szert vele. Az új kiegészítőkkel – mint például az SQA-Ex, amely további öt HDD rákapcsolását teszi lehetővé – egy igazán hasznos, sok funkcióval rendelkező kiszolgálót kaphatunk. Mindhárom modell Windows Home Server (PP3) operációs rendszerrel van telepítve. Természetesen Gigabit Ethernet csatlakozón kapcsolódnak a hálózathoz. A kisebb Home Serverek hűtését ventilátor nélkül oldották meg, így szinte teljesen hangtalanok. A szerverek mindegyikét az Egyesült Királyságban tervezték és gyártották. A két kisebb modell – amelyek 349 és 319 angol fontba kerülnek – két év garanciával, míg a legnagyobb, 399 fontba kerültő modell három év garanciával vásárolható meg.

Tranquil SQA-5H - Series 2
Tranquil SQA-5H - Series 2

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés