Acer: szervert otthonra

Kétféle változatban is elérhető Amerikában az Acer Aspire easyStore Home Servere, a készülékek csak a rendelkezésre álló tárhely tekintetében térnek el egymástól. Mindkettő belsejében Intel Atom 230 processzor dolgozik, amihez 2 GB-nyi DDR2 szabványú memóriát társítottak. A merevlemezek számára összesen négy, menet közben is cserélhető rekeszt alakítottak ki, ezek közül az elsőben már gyárilag elhelyeztek egy 1 TB kapacitású példányt; erre az Acer a Microsoft Windows Home server operációs rendszerét telepítette fel.

Acer easyStore Home Server
Acer easyStore Home Server (Fotó: Engadget)

A 21 x 20 x 18 cm méretű, lakkfekete terméken öt USB 2.0 és egy eSATA port található, ezekre további tárolók csatlakoztathatók. Az USB eszközök esetében lehetőség van a rajtuk tárolt adatokat egy gombnyomással áttölteni a szerverre az előre beállított mappákba. A hálózathoz való csatlakoztatásra egy Gigabit Ethernet portot lehet használni. A szerver kompatibilis a DLNA 1.5-ös szabványával, ezáltal képes videofájlokat vagy képeket egy arra alkalmas televízióra közvetíteni. A biztonság érdekében az Acer a McAfee Total Protection Service hat hónapig ingyenesen használható verzióját mellékeli.


Fotó: Engadget

Az Acer Aspire easyStore Home Server 1 TB tárkapacitású változata már elérhető, ajánlott fogyasztói árát 400 dollárban szabták meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés