Színkavalkád a Meyer-Optiknál

A Meyer-Optik Görlitz nem bízza a véletlenre az új objektívek bevezetését, hiszen már több sikeres közösségi finanszírozással indult példányuk is van, elég csak a titán és arany színben tündöklő Trioplan 100 mm F2.8-ra vagy a Primoplan 58 mm F1.9-re gondolnunk. Legújabb optikájuk is hasonló körülmények között kezdi meg pályafutását, így a Trioplan 35 mm F2.8-hez szintén a Kickstarteren gyűjtik a leendő vásárlókat és a siker most sem maradt el. Az eredeti 50 000 dolláros limitet meglehetősen hamar, mindössze 6 perc(!) alatt megugrották, és most, 21 nappal a kampány vége előtt már 500 000 dollár körül járnak. A Meyer-Optik hálája jeléül bejelentette, hogy az alap fekete verzión túl további négy színben is elérhetővé teszik az új Trioplant, egyenként 50 darabos, korlátozott példányszámban.


[+]

Meyer-Optik Görlitz Trioplan 35+ F2.8
Max. szenzorméret: full frame (35 mm)
Bajonett: Canon EF, Nikon F, Sony E, Fuji X, Pentax K, Leica M és L, m4/3, M42
Stabilizálás: nincs
Rekesztartomány: F2.8-32
Felépítés: 5 lencse 4 csoportban
Átlós látószög: 63,4°
Nagyítás: m/a
Minimális fókusztávolság: 0,30 m
Lamellák száma: 12 darab lekerekített
Szűrőméret: 39 mm
Tömeg: 220 g
Méretek: 50 x Ø61,5 mm

A titán, piros, kék és zöld változatok egyébként teljesen megegyeznek az alap fekete verzióval, mindössze az alumínium tubus felületkezelésében tapasztalható eltérés. A limitált darabok ráadásul a feketéhez hasonlóan, a kampány ideje alatt féláron, azaz 800 dollárért lesznek kaphatóak, de egyedi ajánlatként a piros-kék-zöld trió együtt 2000 dollárért is beszerezhető.


[+]

Az eredetileg 8 mm-es filmekhez készült, egyszerű, "három lencse három csoportban" dizájnt alkalmazó manuális optika modern változata némileg szakít a hagyományokkal, és nem csak a lencsebevonatokban, de egy elöl elhelyezett plusz lencsepárban is eltér, ami a full frame szenzorokkal való kompatibilitás miatt volt szükséges. Innen ered a Trioplan 35+ névben a "+" jel is. Nagyobb testvéreihez hasonlóan, itt is az átlagtól jóval több lamellát, szám szerint 12 darabot találunk, ami hatékonyan hozzájárul a sorozat védjegyének is számító "szappan buborék" bokeh-hoz. Az 50-es és 100-as mellett, a Trioplan sorozat harmadik és egyben utolsó tagja, szintén az összes mai népszerű bajonettel elérhető lesz, legyen az Canon EF, Nikon F, Sony E, Fuji X, Pentax K, Leica M és L, m4/3 vagy épp M42. Az előrendelők pedig várhatóan novemberben kaphatják kézhez saját példányaikat, aki pedig lecsúszott a lehetőségről, annak már 1600 dollárt kell majd a kasszánál hagynia.

Előzmények

Hirdetés