Tapizás helyett hadonászásra szavaz az ASUS

Az ASUS bejelentette, hogy egyezményt kötöttek a Leap Motion néven ismert céggel, mely megegyező néven kínálja megvételre a mozgásfelismerő technológiáját. A rendszer eléggé hasonlít a Microsoft Kinectre, így lényegében hasonló feladatokra fogható be, de a hardver jobban paraméterezhető, így sokkal gyorsabban képes reagálni az eseményekre. A hardver különállóan már elérhető 70 dollárért, de az ASUS úgy döntött, hogy integrálva nagyobb hasznát lehet venni, hiszen nem kell bajlódni az elhelyezéssel, így a cég idén megjelenő prémium kategóriás notebookjaiban és LCD-PC-iben már megtalálható lesz a rendszer.

Maga a Leap Motion 150 fokos látószöggel rendelkezik, és képes felismerni az emberi kezet, és az ujjak mozgását pontosan leköveti. Mindezt 290 mintavétellel teszi másodpercenként, ami elég gyors ahhoz, hogy késésektől mentes legyen a vezérlés. Ez persze csak elméletben igaz, ugyanis a beviteli adatokat, vagyis az összes mintavételt az adott PC központi processzora dolgozza fel. Ebből a szempontból nagyon erős hardverre van szükség, hiszen másodpercenként 290 mintát kell összehasonlítani az előző adatokkal, amiből végül az adott szoftver képes meghatározni a felhasználó által kiadott parancsot, amire aztán még reagálnia is kell.

Természetesen a gyengébb processzorok számára a mintavételek feldolgozása ritkítható, de ezzel a reakcióidő is csökken. Sajnos a központi processzorra helyezett terhelés viszonylag nagy, így a rendszer mobil felhasználás mellett nem biztos, hogy ideális, mivel folyamatosan magas terhelésnek teszi ki a PC-t, ami káros az akkumulátoros üzemidő szempontjából. Helyhez kötve azonban kifejezetten jól használható megoldás lehet.

A Leap Motion az elmúlt évben 12 000 fejlesztőcsomagot küldött ki a partnereknek, hogy innovatív programokat készítsenek a hardverre. Az első alkalmazásokat valószínűleg látni is fogjuk 2013-ban, így az ASUS integrálási kísérlete gyakorlatilag érthető döntés, hiszen a prémium termékek amúgy is magas árát a szükséges hardver beépítése alig dobja majd meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés