Itt a tavasz utolsó Catalystja

Az AMD hivatalosan is elérhetővé tette a Catalyst legújabb, májusi kiadását, mely a Windows 7, Vista és XP operációs rendszereket támogatja. A 10.5-ös verziójú, WHQL aláírással rendelkező drivercsomag a Radeon HD 2000, 3000, 4000 és 5000 szériás grafikus kártyákhoz, valamint a HD sorozatba tartozó Mobility és integrált Radeonokhoz telepíthető. Itt érdemes megjegyezni, hogy a Toshiba, a Sony és a Panasonic nem engedélyezte a notebookokra tartozó terméktámogatást.

A szokásos hibajavítások mellett néhány új szolgáltatás is bemutatkozik. A Catalyst március óta kínál 3D-s támogatást, de a 120 Hz-es frissítési frekvencia mindmáig a Radeon HD 5000 sorozat sajátossága volt. Az új meghajtóval a HD 4000 és 3000 család is képes az előbbi értéket alkalmazni. A másik újdonság az Overdrive funkcióhoz kötődik. A túlhajtás több monitor alkalmazása mellett hatástalan volt, ez a probléma azonban már a múlté.

Az AMD elmondta, hogy rengeteg, játékokban előforduló hibát orvosoltak, melyek főleg Windows 7 operációs rendszer mellett voltak érzékelhetőek.

A májusi Catalyst szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció, valamint a legfrissebb alkalmazásprofil letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés