Kedvező árú óriástévével rukkolt elő a TCL

A 98 hüvelykes 98P745 hagyományos VA LED LCD panelt kapott.

A TCL régóta látványosan törekszik arra, hogy az óriástévék szegmensében piacvezetői pozíciót érjen el. A vállalat 2023-ban sem változtatott a stratégiáján, és ennek jegyében jelentette be, hogy egy új, gigantikus képátlójú készülékkel lép színre.

Ez a 98P745 típusjelzésű modell, amelybe a CSOT, azaz a konszern kijelzőgyártásért felelős leányvállalata által fejlesztett panel került. A 98 hüvelykes, VA LED LCD kijelző 3840x2160 képpontos felbontású, azaz 4K-s, a képfeldolgozóchip pedig elvileg képes a felskálázásra is.

A modell Google TV smart rendszert használ, amelynek vannak hiányosságai, gyenge pontjai, ám az tény, hogy rengeteg alkalmazás telepítését és futtatását teszi lehetővé. A fejlesztés maximális képfrissítési frekvenciája 120 Hz, továbbá az AMD FreeSync használata is támogatott.

A TCL 98P745 nem különösebben innovatív készülék, ám ez az árán is meglátszik, hiszen 2800 dollárt (~990 000 forint) kérnek el érte, amivel lényegesen olcsóbb, mint az ilyen méretű, friss, rivális megoldások.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TCL

Előzmények

Hirdetés