Hirdetés

Tetszetős pendrive a Transcend kínálatában

A tajvani multi fémházas újdonsága MLC-szintű írástűrést és SATA3-közeli iramot diktál.

A Transcend egy újabb pendrive-val, az USB 3.1 Gen 1-es interfészt használó JetFlash 910-zel bővítette termékpalettáját. Az eszköz tervezésekor a mérnökök a tartósságot és a sebességet egyaránt fontosnak tartották, így a legfrissebb 3D NAND technológia felhasználásának köszönhetően 420/400 MB/s-os olvasási/írási tempóra, illetve 3000-es P/E (program/erase) ciklusra számíthatunk tőle, s ez utóbbi érték az MLC NAND flash régióiba szökik fel. Ez az írástűrés legitim opcióvá avanzsálja a gyártó üdvöskéjét fedélzeti kamerákhoz vagy mondjuk (egyszerűbb) megfigyelő rendszerekbe való integrációhoz.

A 11 grammos, homokfúvott alumínium házban lakó ketyere kétféle kiszerelésben, 128, valamint 256 GB-os tárkapacitással érkezik. Kiegészítésként némi (ingyenesen letölthető) szoftveres hátteret is kapunk a Windows, macOS és Android operációs rendszereket támogató Transcend Elite képében, mellyel biztonsági mentést készíthetünk/állíthatunk vissza, titkosíthatjuk a meghajtó tartalmát vagy éppen felhőben helyezhetjük biztonságba a számunkra lényeges adatokat.

A széleskörűbb kompatibilitás érdekében a JetFlash 910-es alapból FAT32-es fájlrendszerre formázva kecmereg elő a csomagolásból, szóval ha 4 GB-nál nagyobb méretű állományokkal akarjuk megpakolni a drágát, magunknak kell elvégezni az exFAT-es/NTFS-es újraformázást. A tároló 5 év korlátozott garanciával megtámogatva nyújtózik el a kereskedések polcain, nagyjából 17 000 és 24 000 forintot kóstálva.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés