Hirdetés

Thunderbird 750MHz Slot-A

Egy éve még ez volt a sláger. Tudjuk, mert igencsak részt vettünk benne (sajnos minden rossz vonzatával együtt). Kérdés persze, hogy miért lehet MOST jó vétel egy ilyen kombó, amikor se 17X-es AGP, se UDMA/266 nincs a feature-listán.

AMD Athlon (Thunderbird) Slot-A 750MHz - 15kHUF nettóért sikerült megcsípni egy alkalmas nagykerben. Ez több, mint 8000Ft-tal olcsóbb, mint a 850-es Socket A-s TBird ugyanebben a nagykerben. OK, de az 850-es. Hát ez is, belül :D.

Amptron K7-800LMR alaplap: AMD 751-es North és AMD 756-os South Bridge, UDMA/66, PC100, 2X AGP, TBird támogatás + integrált SiS 900 (10/100-as) UTP hálókártya, 56K-s modem (igen, adják hozzá a back-panelt is), hardveres hangkártya. Az S/PDIF kimenetet sajnos már lespórolták az alaplapról, de így is egy full extrás cuccról van szó, 20kHUF nettóért.

A processzor végét, mármint tuningilag épp keressük.
Hogy miért jó ez az egész? Hát pl a Slot A-s procit nem lehet lesarkazni :DD.
Várjuk a hozzászólások, ellenjavaslatokat.

[UPDATE]: az Amptron alaplap szépen megbolondult, egyelőre keressük az okát. Talán mégis igaz a mondás, miszerint olcsó húsnak híg a leve (ezek szerint 20E Ft olcsó?)? Amíg a kétségek el nem oszlanak, illetve a megbicsaklás miatt mindenképpen az ASUS K7V-T alaplapját javasoljuk a fenti procikhoz. Jobb kiskerekben már 25 nettóért elvihető, 3 év garanciával és hivatalos Slot A-s TBird támogatással. Így együtt már nem olyan olcsó a kombó, de azért még épp befér e rovatunkba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Hirdetés