Hirdetés

Meglepetésre elkaszálta a Tofino hálózati megoldásokat az Intel

Sajnos nem lesz semmi azokból az ígéretes fejlesztésekből, amelyekre a Barefoot Networks felvásárlása adta az alapot.

Az Intel még 2019-ben vásárolta fel az Barefoot Networks nevű céget, és az akvizícióval megszerezték a Tofino programozható hálózati switchek alapját. Ezek iparági szinten elég komoly megoldásoknak számítottak, és a Santa Clara-i óriáscég a továbbfejlesztések kapcsán demonstrált szilícium fotonikát alkalmazó megoldást is.

A nagy áttörést a Tofino 3 jelentette volna, amely 64-szer 400 gigabites Ethernetet kínáló programozható switchnek készült, ezzel összesen 25,6 terabit/másodperces kommunikációt biztosítva. Sajnos erről már csak múlt időben lehet beszélni, ugyanis sosem fog elkészülni. Az Intel a teljes Tofino termékskálát elkaszálta, az így felszabadult erőforrásokat pedig az IPU-kra (Infrastructure Processing Unit) csoportosítják át.

A vállalat a korábban kiadott megoldásokhoz a terméktámogatást a jövőben is biztosítja, a változással csupán új Tofino hardverek nem fognak piacra kerülni. Azt nem tudni, hogy az üzletág lelövésével mennyi költséget takaríthat meg az Intel, valószínűleg nem túl sokat, de úgy néz ki, hogy a cégnek most minden cent számít.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés