Hirdetés

Töretlen lelkesedéssel támadnak a „kékek”

A chipgyártó óriás igazán elemében érezheti magát, hiszen kiváló eredményeket mutatott fel az elmúlt negyedévekben. Most három új modellel bővíti az asztali processzorok termékpalettáját.

A két darab, 45 nanométeren gyártott Wolfdale magra építkező Intel Core 2 Quad Q8200 névre keresztelt processzor elsősorban a rendkívül népszerű Q6600-as modellt hivatott leváltani. 2,33 GHz-es órajeléhez 1333 MHz-es effektív buszfrekvencia és összesen 4 MB másodszintű gyorsítótár társul. A négy magot tartalmazó processzor ezerdarabos rendelés esetén 224 dollárt kóstál.

Az alsóbb szegmens meghódítására az Intel Pentium Dual-Core E5200 és az Intel Celeron 450 típusjelzésű modellek vállalkoznak. Előbbi szintén Wolfdale magra épül, paramétereit tekintve a 2,5 GHz-es órajel mellett 800 MHz-es effektív buszfrekvenciával és 2 MB L2 gyorstárral büszkélkedik. Az utóbbi processzor a belépőszintet próbálja erősíteni, ennek tudatában a tervezőknek már csak egy magra futotta. A 65 nanométeres technológiával gyártott chip 2,2 GHz-es órajelet és 800 MHz-es effektív buszfrekvenciát tudhat magáénak mindössze 512 kB-os másodszintű gyorstár társasága mellett. A processzorok ára rendre 84 és 53 dollár ezerdarabos rendelés esetén.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés