Hirdetés

Toshiba és Packard Bell hordozható gépek közelegnek

Két friss, dot jelzésű, ultra-vékony laptopját mutatta be a Packard Bell. A gépezetek 11,6”-es képátlójú kijelzővel lettek felszerelve, ami 1366x768 pixeles felbontású. A dot U Intel platformra épül, ennek megfelelően Core ULV processzor került bele az Intel HD integrált grafikus chip társaságában. Maximum 640 GB-os kapacitású winchester rendelhető hozzá.

Packard Bell dot A [+]
Packard Bell dot A [+]

A konfiguráció részét képzi továbbá az 1,3 megapixeles webkamera, a HDMI port, a kártyaolvasó és a multi-touch-os érintőpad is, a hatcellás akkumulátora pedig nagyjából 8 órás használatot tesz lehetővé. A dot U notebook 450 euró körüli áron vásárolható meg. A dot A nagyjából hasonló felépítéssel rendelkezik, ám ez a gépezet AMD alapokra épül és Mobility Radeon HD 4225 chip végzi a grafikus megjelenítést, ami jobb multimédiás képességeket kínál. Az utóbbi modell kezdőára 400 euró.

Packard Bell dot U (forrás: NotebookItalia.it) [+]
Packard Bell dot U (forrás: NotebookItalia.it) [+]

Egy harmadik masinaként számon tartott netbook is hamarosan forgalomba kerül a Packard Bell kínálatában, mégpedig a 10,1 hüvelykes képátlójú dot S4 modell személyében. A megjelenítő felbontása 1024x600 pixeles, továbbá a tervezők multi-touch-os érintőpadot tettek a gép chiclet stílusú billentyűzete alá. Az 1,66 GHz-es Atom N450 processzor került bele, mindössze 512 MB memóriával. A winchester mérete sem lehet túl nagy, csupán 160 vagy 250 GB-os megoldás kérhető hozzá. Hasonlóan szerény a videokártya, aminek a szerepét az integrált GMA 3150 tölti be. Van továbbá 10/100-as LAN csatlakozás, illetve 802.11b/g/n-es Wi-Fi modul is. A látványos díszítésű, csuklótámaszos gépezet Windows 7 Starter operációs rendszerrel lesz kapható. Az ára 330 euró.

Packard Bell dot S4 [+]
Packard Bell dot S4 [+]

A Toshiba dynabook szériás hordozható gépeinek új tagját jelentette be. A TX-ek közé érkező TX/77M 16”-es képátlójú kijelzővel rendelkezik, amely 1366x768 képponttal operál. Belül egy 2,4 GHz-es Core i5-450M processzor dolgozik 4 GB-os rendszermemória, valamint egy fél terabájtos merevlemez társaságában. Az integrált GPU-ról az Intel gondoskodik, továbbá van Blu-ray optikai meghajtó, Express Card aljzat, eSATA port, illetve D-Sub és HDMI kimenet is. A hálózati eszközök közt 802.11b/g/n-es Wi-Fi modult és Gigabit Ethernetet találunk. A dynabook fekete és fehér színekben lesz elérhető, 32 vagy 64 bites Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel. A termék várhatóan 1850 dollár körüli áron lesz majd kapható.

Toshiba dynabook TX [+]
Toshiba dynabook TX [+]

Ugyancsak a Toshibától, és ugyancsak a dynabook sorozatba érkezett még három modell, de ezek már az EX gépek közé sorolhatók. Mindegyikük LED-es háttérvilágítású 15,6”-es kijelzős, továbbá az Intel Calpella platformjára épülnek. Az EX/46M-ben a 2,2 GHz-es órajelen üzemelő Celeron 900-as CPU található, ami mellett 2 GB memória kapott helyet, illetve egy 500 GB-os merevlemez szolgál háttértárként, és DVD-író kezeli az optikai adattárolókat. Az EX/56M-ben ezzel szemben már 4 GB DDR3 memóriát találhatunk, és a Celeron processzor is lecserélték a jóval izmosabb Core i3-350M-re, ami 2,26 GHz-en dolgozik.

Toshiba dynabook EX [+]
Toshiba dynabook EX [+]

A trió csúcsmodellje az EX/66M. Ez már Core i5-tel lett ellátva, mégpedig a 2,4 GHz-es Core i5-450M típussal, memóriából pedig 4 GB került bele az 500 GB-os háttértár mellé. Az optikai meghajtó is változott az előző két modelléhez képest, mivel ebben már Blu-ray-olvasó van. Természetesen, ahogy a másik kép gépben, ebben is találunk 802.11b/g/n-es Wi-Fi modult, Gigabit Ethernet aljzatot és HDMI portot.

A Toshiba EX-ek megjelenése a hónap végére várható, a kezdőáruk pedig 1500 dollár körül lehet majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés