Új, V-NAND lapkákat használó SSD-sorozatot hoz a Toshiba

Az SG6 jelzésű termékcsalád elérhető lesz 2.5"-es SATA és 2280-as M.2 kivitelben.

A Toshiba a jelenleg is zajló Flash Memory Summit rendezvényt kihasználva bejelentette az SG6 jelzésű SSD-család érkezését. A vállalat 256 és 512 GB-os, illetve 1 TB-os modellekkel szeretné letámadni a piacot, és mindegyik opcióból lesz 2.5"-es 6 Gbps-os SATA és 2280-as M.2 kivitel. Ha ez nem lenne elég, akkor lesznek még a TGP (Trusted Computing Group) Opal 2.01 specifikációinak megfelelő, önmagukat titkosító változatok is, persze az alapverzióknál drágábban.

Az újdonságok szekvenciális olvasási és írási tempója elérheti az 550 és 535 MB/s-ot, míg az IOPS értékek olvasás, illetve írás mellett rendre 100 000 és 85 000 körül alakulnak. Sajnos a Toshiba nem adott meg modellekre lebontott paramétereket, így ezeket az értékeket inkább irányadónak érdemes tekinteni.


[+]

Mindegyik SSD támogatja majd a Toshiba saját fejlesztésű, QSBC (Quadruple Swing-By Code) hibakorrekciós technológiáját, illetve vállalat azt is elárulta, hogy az előző generációs SG5-os sorozathoz képest a fogyasztás 40%-kal csökkent.

A 64 cellaréteggel rendelkező, TLC-s V-NAND flashmemóriákat használó Toshiba SG6-os SSD-sorozat az ősz folyamán lesz ténylegesen elérhető, és az árazás is akkor derül ki.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés